♥♥::us::♥♥

Daisypath Friendship tickers

Thursday, March 05, 2015

RUMAH / HOMESTAY UNTUK DISEWA DI SERI ISKANDAR, PERAK

 
As - Salam..
 
Sesiapa yang mencari rumah atau homestay untuk disewa
di area Seri Iskandar boleh contact / WhatsApp :
 018-3188407
 
Rumah berhampiran dengan UTP, UiTM, TESCO, BILLION,
KFC, PIZZA HUT, SECRET RECEIPE dan macam macam lagi la..
 
Untuk pelajar pun boleh menyewa rumah nih..
tetapi syarat HANYA PELAJAR WANITA ISLAM sahaja.
Rumah fully furnished..dan rumah ni baru siap pada Februari 2015 :)
 
Jika berminat boleh whatsApp dekat no yang tertera...
harga akan dimaklumkan dalam whatsapp..
 
 
Thank you :)
 

Tuesday, November 25, 2014

Rindu....


Salam..

Rindunya la nak menulis kan..da berbulan-bulan rasanya tak tulis blog..hahaha..yela bukan ade orang baca sangat pun kan..tapi still jugak nak tulis..sebab ape...
 
 
Rindu...
 
 
Rindu...
 
 
Rindu...
 
 
okla cukupla letak 3 kali rindu tu..sebenarnya rindu banyakkkk sangat..actualy ade banyak bende nak story..tapi tak tau nak mula dari mane..ada banyak bende nak share..tapi entah la..picture berlambak-lambak tapi tak bawak kabel pulak nak transfer...tu yang tak tau nak story mane dulu...
 
 
banyak sangat bende jadi berbulan kebelakangan nih..first of cos la ai selamat melahirkan seorang baby boy..taip ni jadi rindu pulak dengan budak cikebam tuh..takpe2 pukul 1 kang boleh jumpe untuk susukan baby...
 
 
mmmm....so korang semua ape khabar?  :)
 
 
 
 
 

Thursday, February 13, 2014

PERANGAI SI BUAH HATI PENGARANG JANTUNG KAMI......


Salam.. :)

haihhhlaa buah hati pengarang jantung..kalau dady takde dengan mumy takde pulak nak manja-manja mengada eh..kalau dady ade bukan main lagi die..sebelum ni kene cucuk kancing gigi dos pertama sebab dady ade sampai deman-demam dibuatnya..sakit badan la sakit belakang la..ni bile cucuk dos kedua tapi dady takde teman takde pulak nak demam-demam bagai..sihat walafiat je...pandai eh anak mumy ni nak pancing perhatian dady die..kecik-kecik da pandai..

 muke penat..ni kat terengganu ni..dekat pantai batu buruk..
9 jam okeh dalam kereta..mau tak letih..sakit pinggang bagai..


bila dady ade je..tengah-tengah malam time syok dibuai mimpi boleh pulak kaki krem kan..tiap kali jadi mesti time tu dady ade..saje eh buah hati mumy nih nak kacau dady die tido..biase tuh.. :P saje nak suruh dady die bangun tengah-tengah malam urut kaki mumy die bagi lega..dan-dan tu la semua nak sakit..tapi nasib baik baby mumy dgn dady ni buat hal masa dady ade je..kalau mumy sorang takde pun nak nakal-nakal..kalau buat hal dgn mumy mau mumy menangis melalak-lalak..sedih sangat rupanya bile sorang-sorang..sobss..

pic last ai berbaju kurung..sekarang ni da tak muat tang perut..
yela baju kurung ai semua kurung moden..fit-fit badan..
ni da preggy memang tak muat la kan..

 
baby baby..sayang anak mumy ketat-ketat..walaupun kadang-kadang mumy malas nak layan baby bile sepanjang masa nak tendang perut mumy sampai senak-senak dibuatnya..dah tak pasal-pasal tekanan darah jadi rendah..nurse cakap sebab terlampau penat..memang penat pun..nak tido malam pun susah sebab baby suke tendang-tendang..kadang kadang kaki tangan die gerak sekali..naik mengah ai dibuatnya..lepas tu suke sangat duduk dekat celah celah perut..celah-celah peha la..saje nak bagi mumy die pegi tiolet setiap jam kan..suke la tu buli mumy die..belum keluar da pandai eh usik mumy mcm dady die..ni da keluar mesti lagi letih nak melayan dua orang yang suke mengusik ni..tapi nasib baik sayang..layan kan aje la..

okla..daaaa.............. :))







Thursday, February 06, 2014

SCAN 4D #BABYNNA


Alhamdulillah..akhirnya dapat jugak ai buat scan 4D..
jantina baby pun da confirm 100%..
baby sihat..Inshaa Allah..
lepas ni da boleh shopping barang baby da..yeayyy!!

Sonographer pun memang best sangat..
thank you so much miss Jezzlyn..
memang pandai pujuk baby la..
walaupun mybaby ni asyik la tido je kejenya..
ni mesti ikut mumy die nih..hahaha..
lepas tu pemalu sangat..yang tu ikut dady die.. :D

oklah..harap dipermudahkan semuanya..
harap semua berjalan dengan lancar hendaknya.. 
harap baby sihat-sihat sahaja..
Amin..Amin..Yaa Rabbal Alamin..





tata :)



Thursday, January 23, 2014

KISAH MISTIK....SANGAT LA..


hai..hai..hai...opppss..salam... :)

harini tetibe rasa nak story sikit pasal kisah-kisah mistik di awal pregnant hari tu..actually takde la mistik or misteri sangat..just tetibe tertimbul soal ni masa tengah lepak makan dengan kengkawan ofis..so tu yang semangat nak cerita dekat sini nih..

masa awal-awal ai pregnant dulu..dalam 3 bulan macam tu kan..ai jadi sedikit penakut dari biase..kalau sebelum ni tengah malam boleh pandang tingkap kat dapur tanpa rasa ape-ape..tapi sekarang bile pandang je tingkap terus bulu roma ai meremang..jantung berdenyut laju dari biase..serius rasa takut dan seram tibe-tibe..ada sekali tu masa ai tengah baring-baring dalam bilik sambil berfikir-fikir..masa tu ai tengah mengadap dinding..tetibe ada satu bende zappp melintas dekat depan ai..perhhhh serius ai terkejut..muka terus pucat..dan spontan ai panggil my sayang..kebetulan memang my sayang cuti masa tu..ai panggil dua tiga kali baru die dgr..masuk bilik terus tanya ai kenapa kan..ai cakap la kat die pasal ape yang ai nampak..lepas tu die teman ai tido dulu sebelum sambung tengok tv..die pun da muke cuak da..hehe..ai selalu kalau tido awal ai bukak pintu bilik luas-luas..sebab rasa takut..huhu..

sejak kejadian tu ai memang tak boleh duduk rumah sorang-sorang..senang je perasaan seram tu datang dekat ai..semenjak tu jugak la ai asyik mimpi yang menakutkan..mimpi anjing kejar la..ape la..memang takut la kan..ada sekali tu my sayang ajak tukang urut datang rumah sebab die nak urut badan yang sakit-sakit..so die cerita la pasal ai kan..then abang tu mintak ai bace ayat kursi tiap kali nak tido dan hembus kat badan, kiri dan kanan..lepas tu tiap kali nak masuk rumah bagi salam kuat-kuat..yang tu memang ai sentiase buat la kan..tapi ayat kursi tu lepas die cakap baru ai buat..jangan kata hembus kat badan, kiri kanan..dengan atas bawah, kat katil semua ai hembus..hehe..

ada sekali tu ai demam panas sampai 2 minggu macam tu..rasa macam teruk sangat demam masa pregnant ni..tak same macam sebelum nih..sampai my sayang pun asyik cuti je sebab kesian dengan ai..ai pun mmg tak pegi keje la dua minggu tu..nasib baik bos paham..tapi nak jadi cerita..masa ai cuti ada sorang pegawai khas ni tanya security guard yang jaga ofis ai nih..die tanya kenapa benarkan nenek tua tu masuk kat ofis kitorang nih...akak security tu mcm hairan la kan..sb die mmg takde nampak orang masuk pun..lagipun orang luar memang susah nak masuk my ofis nih..sedangkan yang satu banggunan pun kene guard bukak pintu baru boleh masuk..so pegawai tu cerita la dekat akak tu..die nampak nenek tua tu dekat area bilik ai and my bos..gosshhhh gile engkau..takut kot..why dekat bilik ai..why?? pergila bilik orang lain.......

nasib baik ai tak nampak..kalau tidak memang ai pengsan kot..ai kan selalu balik lambat..ade sekali masa nak tutup pintu nak balik..tetibe bunyi kasut budak kecik tu..ala korang mesti tau punya bunyi tu..budak kecik kan suke pakai kasut bile jalan die berbunyi-bunyi..haaa bunyi tu la ai dengar..ape lagi..cabut terus ai..tak toleh belakang da..takuttt...da la orang cerita dekat ai yang makhluk halus ni memang suke dekat ibu yang hamil anak sulong..sebab tu kene selalu baca ayat kursi or ayat-ayat Al-Quran..masa tu memang ai takut sangat..tapi Alhamdulillah sekarang da ok balik..da takde rasa takut lagi..kire da balik pada normal la..sebab orang tu kata bende tu suke kacau masa tengah baru-baru pregnant ni..so sekarang ni ai da nak masuk 7 bulan..tu yang da takde kot gangguan tu..harapnya takde la sampai bile-bile..tak sanggup nak rasa takut selalu..kalau mandi pun rasa takut..haihhh...tak kan nak bukak pintu bilik air pulak..maluu ar..hahaha..


amboi panjang jugak ai taip eh..ish ish ish..tak padan dengan bos suruh buat surat..ade je nak taip entri..okla eh..ai sambung balik keje ai..daaaaa...eh sebelum tu..doakan ai selamat bersalin dan melahirkan baby yang super comel eh..hihi...wasalam..




tata :))