♥♥::us::♥♥

Daisypath Friendship tickers

Thursday, August 26, 2010

::BALIK KAMPUNG..YEAY..YEAY::



ai nak balik ofis da..
esok ai cuti okeh..sampai selasa depan..
yesszzzzzaaaa..seronok okeh..
ai nak cari barang sikit..kalau boleh nak survey n beli je..
so doakan ai selamat pulang ke kampung eh..
dan selamat kembali jugak..
balik dengan sape? dengan mr.bf tersayang..

*

*

**

**

**




rindu :)) my sayang sedang mendukung ini baby..
semua orang tengok kitorang jerk..
mesti ingat anak kitorang..hehehehehehe..


Tata ^____^







Thursday, August 19, 2010

::....ALA TOMEINYE DIE......::





comel kan???
geram-geram..
kalau dapat baby macam ni kan best..
eeeeeeeeeeee...tomel sangat la...
rasa nak iyum-iyum jerk.. :))


::SAHUR DAY 4::


lepas berbuka di marriot hotel tuh..
esok pagi2 lagi ai da kol my sayang..
sebab janji nak sahur same-same..
ai memang susah nak bangun sahur..
so weekend je la yang rajin nye pun..
itu pun sebab boleh tido balik..n bangun lambat..

ai sebenarnya kesian dengan my sayang..
sebab die kene ulang alik amek ai..
nak buat mcm mane kan sb die nak makan mcd
dekat area umah die jek..
ai nak drive sendiri ke rumah die mmg die tak bagi..
so terpakse la buat keje banyak kali..
takut sangat..bahaya la ape la..kadang2 mmg ai tension..
sume bende tak boleh buat..nak kene tunggu die jerk..huh..
ok..tak elok merungut..
malas cerita lagi la..layan pic je k..


burger ai..ai makan burger mmg buang sume sayur..
sebab tak suke..huhu..


milo..milo..my feberet..


suasana luar..yela time ni baru kul 4.30 pagi..


muke orang mengantuk nak tido..


ni muke orang tak mandi.hahaha..gile huduh..
bukan selalu dapat tengok ai tepek muke tanpa make-up..
hahahahahaha..malu nokss!!

orang yang bersahur di mcd..ramai jugak tau..
yang lepak luar lagi ramai tau..


 ni kitorang da nak balik da..saje snap2..


dua hari berturut2 kitorang sahur same2..
hari sabtu dengan hari ahad..huhu..
yang hari ahad ai tak snap pic..malas lorr...
kitorang makan kat restoran ape ntah..
dekat area umah my sayang jugak..
ai makan nasi pattaya..my sayang makan nasi ayam..



ok la tata :))


Wednesday, August 18, 2010

::SAMBUTAN HARI LAHIR KAMI::


hihi..tajuk tak boleh bla kan?
hari lahir ai dengan my sayang kan beza 14hari je..
my sayang 22 Julai..ai pulak 6 Ogos..
lepas tu kitorang kapel pun tarikh 14 haribulan..
hihi..ade la same sikit2 kan..

so memang takde celebrate ape2 pun..
masing2 duk jauh kan..walaupun tak jauh mane..
tp hari lahir weols kan jatuh pada hari kerja..
so nak tak nak memang tak celebrate la..
lgpn masing2 memang takde sen.. :p
memang la takde sen kalau asyik tengok wayang jerk..
ngan makan luar jerk selalu...

masa ni tarikh besdey kami da lepas..
so kire celebrate belated besdey la..
tapi satu slice kek kongsi berdua..semua makanan kongsi k..
sb sblum ni kitorang da makan da..lepas tu baru beli kek..
memang sambut biase2 je..beli yong tau fu..
beli kek..pastu sambil makan..sambil borak..

dekat mane lagi kalau bukan dekat the mines :)

sedap tau..yummy..


my bucuk sayang yang gelojoh makan..hihi..

banana coklat..ni feberet ai tau..tp ai kalau mkn kek cpt muak
so share dengan my sayang je..die yang habiskan..


lepas makan kitorang terus tengok wayang..
ni balik keje terus g mines tau sb tu my sayang pakai baju keje
huhu..berlengas okeh..tp malas nak balik tukar baju..
buang masa..buang minyak jerk..


tata




Tuesday, August 17, 2010

::MAJLIS BERBUKA PUASA DI MARRIOT HOTEL::


sambungan dari entri yang berbuka puasa hari ke 3 tu..
ni pic2 yang ai amek dari my hp..
sebenarnya malas okeh nak transfer dari fon..
sebab tu la takut kene virus..tp tak de pic rasa cam takbest
so kene la letak jugak kan..huhu..
harap2 hp ai takde ape-ape la kan..
kalau tidak mau menangis ai..da la tengah takde sen nih..

marriot hotel ni anjurkan majlis berbuka puasa..
bersama bekas perdana menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi
bersama anak-anak yatim..kitorang dapat jemputan dari hotel
yang pegi ai, cik balqish dengan kak lela jer..

bertolak dari ofis jam 6.20 petang..
sampai sane terus daftar dulu dan orang tu tunjukkan tempat..
tunggu..tunggu..tunggu..dalam kul 7 mcm tuh
baru la anak-anak yatim tu sampai
lepas tu baru pak lah dan isteri sampai..

ucapan dari CEO marriot hotel
ucapan dari Pak Lah..
Bacaan doa

elok je bacaan doa terus azan..ape lagi berbuka la kan..
lepas makan kurma semua..tetamu diminta solat dulu
kire macam berjemaah la..bagus okeh bos marriot hotel nih
tak silap ai cina tau bos die..huhu..elok la kan panggil anak yatim
murah rezeki..sesekali sponsor buka puasa ape salahnya..
lagipun hotel ni kan untung banyak..:))

oh lupe lak..kami satu meja dengan kumpulan nasyid nirwana..
mule2 memang la tak perasan..ai mmg tak kenal la kan..
so ai terdetik dalam hati..asal mamat2 ni sume duk meja kitorang
da la hensem okeh..malu ai nak makan tau..hahaha..

alek2 mase tengah makan diorang bla..
pastu kak lela cakap.. "eh asal dorang atas pentas?"
okeh dorang tengah menyanyi la kan..n mc cakap 
dorang adelah kumpulan nirwana..kitorang gelak2 la kan
sebab tak sangka la pulak..tu la tak kenal lagi..huhu..

pastu jumpe artis2 hotel mania..
cerita hotel mania tu kan dorang shooting kat marriot nih..
so sebab tu la dorang ade..amek2 pic ngan dorang..
ai just kenal anding, faradiya, dengan rizal jerk..
yang lain memang ai tak kenal..

huhu..pastu kitorang sambung makan lagi..
dalam kul 9malam macam tuh..kitorang gerak balik..


ni time anak-anak yatim baru sampai..
sedih ai tengok okeh..kecik2 da jadi anak yatim..
ai rase nak menangis jerk..tp cover2 lagi la..kang malu lak..

ni yang perempuan..

jeng..jeng..ai bersama artis..hahahaha..

yang baju melayu tu rizal kan..ensem owwwhh..

ni artis hotel mania kowt..ai tak kenal..
tengok cerita tu pun tak penah..

me dan anding af..tp tak ingat af berapa..hoho..


oklah..setakat ni je laporan berbuka di marriot hotel..

tata... ^____^





Monday, August 16, 2010

::BERMAIN MATA DI TRAFFIC LIGHT..HAHAHA..TAJUK TAK HENGAT!::






ni la mr. bf yang baik hati teman ai amek kereta tu..
jauh tau die datang..hihihi..takde la jauh sangat..
tapi tetap la dia datang teman ai.
ni yang buat ai tambah sayang sangat nih.. :))
ececeh..takde la..mmg tiap hari tambah sayang tau ^___^

time ni la die suruh ai amek pic die jugak..hihi..
nanti ai suh die mms pic ai yang die amek..ngeeh :p

Friday, August 13, 2010

::FIRST DAY BERBUKA PUASA::

pic macam biasa la kan..memang takde..
malas nak amek..kalau ade pun kat fon..
nak cucuk fon takut pc ade virus..
so nanti tak pasal2 pulak hp yang rosak..
ooo..takmo..takmo..nyawa tu tau..
ni ai nak cite pasal first day berbuka puasa..

ptg tu macam biasa la usha-usha fb..
pastu tengok my housemate nikki, die nak buka ngan bf..
so ai pun berfikir2 la nak buka puasa nak makan ape..
sebab ai sorang kan..lpgn kete ai pulak takde..
ai bajet makan je la ape yang ade..nak ajak my sayang mcm kesian..
yela..my sayang kan jauh dari ai..so takkan nak drive semata2..


so masa da jam 4lebih macam tuh..tetiba my sayang kol..
"sayang..dy da ondway tau..dy nak buka dengan syg"
"yeker? bestnye..nanti nak buka kat mane? "
"nanti kite tengok la dkt mane..skang takleh pk"
ai pun mmg da seronok la kan..pastu tnye niki die buka kat luar kan..
alek2 niki ckp tak jadi..die buka kat umh jerk..
ai pun jadi macam serba salah la kan..pastu die ckp takpe..
die boleh makan dengan kawan die yang kat tingkat atas rumah tu..
kalau macam tu lega la sikit..takde la serba salah sangat..

pukul 5.30 ai kol my sayang die cakap da kat damansara..
jalan jem gile..tak bergerak2..so terpakse la tunggu..
kul 6.30 baru die sampai..pastu kitorang nak makan dekat The Mines..
gile kan..mmg jem la jalan nak ke sana tuh..
sampai mines je da kul 7.25 minit..terus g cari kedai makan..
order2..orang da berbuka kitorang tengok je..hihi..
tp tak lama pun tunggu sebab tak ramai orang kan..
makan..makan..makan..sampai semput perut..hehehe..


pastu ingat nak tengok wayang..tp lambat sangat cite yang
kitorang nak tengok tuh..dalam kul 9mlm..
ai dengan my syg jenis kalau time hari keje..
mmg tak kan tengok cerita lewat2..kul 9 tu da kira lewat la tuh
ai kan kaki tido..kalau kat rumah kul 10 tu kire paling lewat ai tido..
selalu 9lebih je ai da tido..sayang waktu tido ooo..
kalau time weekend tu lain la kan..


ok la tu je kot nak story mory..
nanti ai cerita pasal ai g futsal..hoho..



daaaa..