♥♥::us::♥♥

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, October 27, 2010

::SUMPAH KU CINTA SAMPAI KU MENUTUP MATA::

Embun di pagi buta
menebarkan bau asa
detik demi detik ku hitung
inikah saat ku pergi
oh Tuhan ku cinta dia
berikanlah aku hidup
takkan ku sakiti dia
hukum aku bila terjadi
reff:
aku tak mudah mencintai
aku tak mudah mengaku ku cinta
aku tak mudah mengatakan
aku jatuh cinta

senandungku hanya untuk cinta

tirakatku hanya untuk engkau
tiada dusta sumpah ku cinta
sampai ku menutup mata
cintaku sampai ku menutup mata
oh Tuhan ku cinta dia
berikanlah aku hidup
takkan ku sakiti dia
hukum aku bila terjadi

** untuk yang bergelar kekasih..
untuk yang sedang bercinta..
untuk cinta dalam hati**


tata :))

Tuesday, October 26, 2010

::VAMPIRE DIARIES::

mood nak update blog adelah ZERO
sebab

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ai ketagih cerita Pontianak!!
bile dvd session 2 nak ade kat pasaran eh??
hohoho..






tata :))


Friday, October 22, 2010

::BOSANNYA WEEKEND NIH::


hi..ai nak cerita nih..
weekend ni ai sorang-sorang jer tau..
my sayang takde..balik rumah family die..
dari hari tu lagi..skang pun kat sane lagi..
so mesti weekend ni die tak datang..

ai tak nak mengharap..nanti sendiri yang sedih..
yela kan..my sayang kan tak sihat..
macam mane nak drive..ai pulak malas nak g sane..
so duk umah kebosanan la weekend nih..
selalu die datang jumpe ai tiap-tiap minggu
minggu ni nampaknye ai sorang-sorang la.. :(

ai tak leh nak manjekan diri..
tiap-tiap hari nak jumpe die..
kalau dulu hari-hari jumpe die..
tapi sejak die da keje jauh nih weekend je la jumpa..

so ai kene berdikari la..g beli makan sendiri..
mm..tp ai nak g beli makan sendiri..??
takde maknenya okeh..mesti ai duk terperap dalam bilik
dan tak kuar-kuar..dok main game atau tgk dvd..

dua hari la ai macam tuh..tp seronok jugak..
pas da bosan tgk dvd..boleh tido..hikhik..
rindu my sayang :(

tp takpela..janji my sayang sihat..
ai tak nak susahkan die :(



tata




::DELEMA @ TERKEJUD::

baca tajuk pun ai rase nak gelak okeh..
time ni ai tengah msg dengan my sayang..
die tengah berfikir nak suruh ai naik cameron ke tak..
so terjadila perbualan berikut:


mr. tunang : sayang..nak naik atau tak? dy delema la nak bagi my naik cini ke tak..
me : la ikut dy la..tp my mcm penat la..sb baru lepas outstation..nak bangun lambat..kalau kat umah dy mesti kene bangun awal kan..delema?? DILEMA la dady..
mr. tunang : tu dy delema tu..
me : DILEMA la..abis macam mane?
mr. tunang : tu la..tak payah kowt..sebab nanti my pening ikut tapah tu..eerrrrr...delema la dy macam ni..
me : hoi!! lebih kan..DILEMA la..bukan DELEMA..dy ni BM failed eh? tak paham cikgu ajar eh..
mr. tunang : ala..delema la..dy kadang-kadang terkejud-terkejud..
me : da ar!! malas kawan dy..saje kan nak main-mainkan my..DILEMA la..lagi satu TERKEJUT la..da banyak kali my cakap..dy sengaja kan nak buat mumy marah..
mr. tunang : hahahaha..delema..delema..terkejud..terkejud..delema la my..
me : bongoks!!


okeh fine..gedik gile kan...
suke la tu nak main-mainkan ai..
suke sangat buat macam tu tau..
seronok agaknye tengok ai marah..
suke nak bodoh-bodohkan ai tau..
nak je ai lempang die sekali..hihi..tp lempang sayang la..

yang perkataan terkejud tu mmg dari dulu
die tak nak ubah..eeee...geramnye la..
seb bek si debab ai tu comel mcm bear..
hahahahahahahha..
iluvusomuchsayang :)


my sayang sakit sikit..doakan yang baik-baik untuk die eh..
AMIN..



tata :)



    

::ADIK-ADIK KESAYANGAN AI::



macam-macam keletah..



::adik kesayangan ai yang buchuk macham::



cikinda dan adik ijam
sorang tingkatan 3..sorang lagi darjah 3..
:))
..............................................................................

hihihi..tadi ai belek2 my fon..
terjumpe pic nih..
tiap kali ai balik kampung kan
mesti picture dorang bersepah2 kat fon ai..
nak tau sebab ape?? 

ai kan suke letak fon ai merata-rata..
kadang-kadang ai tak tau pun hp ai dekat mane..
so bile balik je rumah sewa ai..
n check hp..mesti ade je pic adik-adik ai sume
tak kira lelaki ke perempuan..
agaknya faktor gedik yang dorang warisi dari ai kowt..
hahaha..ntah ape-ape je kan..rindu :(

macam-macam pic okeh..bajet la tu kan..hihi..
banyak lagi pic dorang dalam hp ai..
tapi ni la yang latest sekali..mungkin pic ni
dorang amek time raya hari tu kowt..
ai tak perasan bile dorang snap pic nih...
alik-alik da ada dalam hp..

serious rindu nak balik kampung..
last aritu pun masa raya..
ai amek cuti sampai 2minggu..memang bahagia sungguh..
hari-hari makan masakan mak..boleh lepak-lepak..
bangun lambat..tido lambat..memang best sangat la..


Insyaallah hujung bulan ni ai balik..
rindu kat mak ayah..kat adik beradik..
pendek kata rindu kat semua family :'(



tata :))





Thursday, October 21, 2010

::B2B::

ai tengok sekarang  kan..bakal-bakal pengantin
sibuk survey barang-barang kawen..
make-up..pelamin..baju sanding..semua la..
ai je yang macam rileks jerk..
mm..setahun tu lame ker?
ke tup..tup da setahun..??

ai bertunang lame jugak..setahun lebih..
tp ai macam da suke satu tarikh tu..
ape-ape pun tak confirm lagi la kan..
mungkin berubah mengikut masa..
jadi sebab semua sibuk-sibuk survey barang..
ai pun nak mulakan misi ai jugak la..hihihi..

ai nak buat dress sendiri tuk sanding nanti..
tapi tak tau design ape yang cantik..
find out later la..gotta go..



tata :))




Wednesday, October 20, 2010

::PERSIDANGAN DI KLCC::


ai skang ni outstation..ceh poyo!!
so memang tak sempat nak update blog..
banyak story kowt nak share kat blog nih..
tapi nanti-nanti la eh..

skang ai sangat la penat n letih..
mungkin sebab kene bangun awal pagi kowt..
hihihihi..ok la ni pun sorok-sorok update blog..
ai seminggu di KLCC..ai duk kat Impiana Hotel..
jumaat baru ai masuk ofis..nanti baru ai update k..

sila la terima muka ai nih..


makcik yang kepenatan menunjukkan pas nye..
hahahahaha..okeh sila gelak sekarang..
ye..ye ai tau muke ai nampak garang..
ini kerana makeup membuatkan ai jadi begitu..

tunang ai cakap
'sayang sile remove make up u ye'



sekian, terima kasih..


tata :))




Friday, October 15, 2010

SUSAH KER?




Boleh tak jadi a good listener???
ai bukan nak cari masalah ke ape..
tapi dengar ape yang ai nak cakap pun salah ker???
dengar ape yang ai nak mengadu pun salah ker??
sengaja kan nak buat ai susah hati??
sengaja kan nak buat ai menitiskan air hujan pagi-pagi nih..
ai sangat sedih dan down!! *untuk 5minit saje*
Susah macam ni kan!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ai sedang merajuk!!
hp ai off..nak kol lain hari okeh!!






tata :(








Thursday, October 14, 2010

::BUDAK-BUDAK ZAMAN SEKARANG::

jap eh..sebelum cerita pasal tu 
ai nak cerita pasal bende lain dulu la..
kenapa ai suke bosan dengan layout??
tiap minit nak tukar layout..hoho..
adekah ai ni seorang yg mudah berubah hati??
no..no..ai still setia dgn dia okeh..xde yg lain..
tp ai pun pelik dgn perangai ai..
ai tak dapat cari layout idaman ai la..
nak buat sendiri mmg tak pandai..hoho..
benci dengan kekurangan diri..eh tak2..tak baik okeh :))
bersyukur..kene belajar lagi la pasnih..

ai nak cerita situasi malam tadi..
masa tengah main game di bawah nih..


hehe..comel kan game nih..ai suke bile binatang2 tu sume
macam takut2 je bila ai dapat carik patner dorang
pastu dorang mati..hahaha..comel sangat..:))

tet..tet..tet..hp ai bunyi..
017*** : salam kak ngah ni adik ijam..kak ngah bile nak balik?
oowhh..adik ai rupanya..bile mase die ade hp??..kompius..
ai pun reply..
me : w'salam..ni adik ke? ni no sape nih?
adik : ni no adik ijam la..
me : betul ke adik ijam nih? kak ngah balik hujung bulan nanti..
adik : ok..betul la..ni adik ijam..

ai mcm tak percaya je okeh..hihi..

me : owh okeh..adik ijam buat ape?
adik : tak buat ape..kak ngah sihat ker..

terus ai kol die okeh..
borak-borak..tnye sape kat umah..da makan ke belum..
pastu die cakap ayah ai belikan die hp..seronok la tuh..
adik ai tu baru darjah 3 okeh..tp da pakai fon
ai ni masa form 5 baru dapat pakai fon tau..
ai ingat lagi hp ai dulu..hp samsung yang kecik comel tuh..
tp hp tu da rosak..sb masa berdiri kat swimming pool
ai kene tolak dengan senior ai..time tu hp dalam poket..
so basah la hp ai..terus takleh on..sedih okeh :(

uols perasan tak budak zaman sekarang nih?
sekolah rendah pun da ade hp kan?
mm..makin lama zaman makin canggih..
lepas ni ape pulak la kan..
takut dengan perangai budak2 zaman sekarang..
macam-macam hal..dulu zaman kite takde pn mcm tuh..


setuju tak?
hihi..okeh la tata :))






::PICTURE SEKITAR MAJLIS NIKAH ANGKASAWAN NEGARA::


morning uols..
ni ai letak pic sekitar majlis nikah angkasawan negara..
sbnarnya ai takde pun terpikir nak g majlis nikah ni tau..
tp semuanya bermula bile pagi-pagi lagi
my syg da datang umah ai..
hantar nasi lemak dengan teh ais n paper metro
die tak leh nak kuar dengan ai petang..
die boleh kuar malam je..sb die nak g nikah n sanding sedara die
so die kene la pujuk ai dulu kan supaya ai tak marah..hikhik..
lpgn ai mmg malas nak ikut..sebab tak biase kowt..

lepas die da balik tu..ai duduk dalam bilik belek2 h.m tuh
pastu ternampak story pasal nikah nih..dkt putrajaya..
memang dkt sangat la dengan rumah ai..so ai jerit2 pgl niki
ajak pegi sane kan..die pun mmg nak g jugak..so mandi n gerak..

sampai sane gile ramai orang okeh..
tengah tunggu angkasawan kita datang..
ade siap khemah lagi kat luar..banyak gile..ai tak kira la bpe kan..
ni pic pelamin die..




 kitorang pun sibuk nak amek gambar jugak tau..


korang tengok pic je la eh..ai mmg takde mood langsung nak story..
tp kan pengantin tu tegur ai tau..banyak kali okeh..
hihihihi...jangan jeles..


ni time baru abis akad nikah.



 muka ai yang sangat serabai..panas!!







me and dr. halina..die sangat cantik okeh!!

sourvenir..dalam die ade telur pindang ke ape tah..
ai tak tau name die sangat..



 press yang ramai gile okeh..tv3,nona semua la..



 time ni dorang nak g makan da..sian pengantin panas-panas..




okeh pic memang kelam kabut..ai tak tau la kenapa
ai da letak elok da masa download..tp jadi mcm ni..
tak kisah la kan..uols boleh je tengok n buat turutan sendiri
hihihi..



tata :))






Wednesday, October 13, 2010

::HOLIDAY DI P.D. & MELAKA




story ni da lame jugak la..
ai tak ingat..tp rasanya hujung bulan september 
time ni nak memujuk hati seorang kawan..
so kami gerak pagi-pagi lagi ke PD..
dari sana..bosan tengok laut terus ke Melaka..

jalan sane sini..naik beca..
semua yang datang berpasangan..
lebih kurang 3pasangan..seronok ok..
enjoy sebab dapat jalan-jalan wlpn hujan rintik-rintik..
romantik la konon kan..

tapi tak bermalam kat sana pun..
dalam kul 9 malam kowt mcm tuh
kitorang bergerak pulang..masa balik ade sesuatu yang terjadi..
tapi ai tak nak cerita..biar kami sahaja yang tau okeh..
malas nak bising-bising..orang kita tak tau kan..

ai cume pelik kenapa berperangai begitu..
semua org pun time tu penat kowt..kenapa nak mcm tuh..
mm..okla tak mau story panjang..
kat sini ai letak pic ai dengan my sayang je..
malas nak letak pic orang lain..

ok ai tak marah pun pasal hal itu..
cume perkara itu buatkan ai berfikir panjang sekejap..

ai tak de masa nak marah-marah orang..
jaga hal sendiri lagi baik kan :))


tata :))

LAMA TAK UPDATE

hi..lame gile kan tak update blog..
tak tau kenapa..tp mood sekarang memang xde..
nak update blog tersangat la malas..
banyak kowt bende nak cerita..
tapi bile tak de picture mula la jadi malas kan..

camera ai pun da lame tak cas bateri..
hahahaha..sb tu takde pic terbaru..
ai biar je camera tuh..xde mood nak cas..
takpe nanti kalau ai da ade mood ai update k..
mane la tau hari ni tetibe ai rajin pulak kan..


10/10/10 hari tu ai g majlis nikah Angkasawan Negara..
amek pic..borak-borak sikit dengan
Datuk Dr. Sheikh Muszaphar..
(betul ke ejaan name die eh? )
ade amek pic dengan pengantin..
owh Dr. Halina baik giler okeh..
dan sangat la sweet..beruntung angkasawan kite kan..

........................................................

ok la..ai ade meeting kul 2.30 nih..
lagi pening..kalau ikutkan mmg malas nak masuk meeting..
tp sebab keja kan..so nak tak nak kene la rajin jugak..
walaupun hakikat sebenar adalah tidak rajin..




tata uols...
:))