♥♥::us::♥♥

Daisypath Friendship tickers

Thursday, December 30, 2010

::BOLA DAN DRAMA::

ape-ape pun CONGRATS untuk pasukan HARIMAU MUDA..hooreeeyyyy!! kite menang akhirnya kan..sangat seronok..:D 


petang semalam ai tengok kat fb ade gtau perbadanan putrajaya ade pasang skrin besar dekat Dataran Putra..so harusla ai g tengok kan..seronok kalau ramai-ramai..baru la bersemangat sikit..so petang tu da msg kat my syg siap-siap..

me : syg ai nak tengok bola kat dataran putra boleh tak?
him : tak boleh..hujan malam nanti..syg duk umah je..dy tak suke syg kuar mlm..
me : larrr..okeh la tp kalau ade orang ajak my pegi eh?
him : YELA..dy nak buat keje jap..nti dy msg..luv u.. (yela tu kene buat besar2 supaya nanti kalau die bising leh tunjuk perkataan tuh..ngeeeh :D )

balik-balik keje terus masuk bilik n tido..ai sakit kepala mungkin sb period..so ai tido je la..smpi la ai terbangun sebab dengar bunyi yang macam wisel tu..tapi kuat la bunyi die..so ai da tau la kan..bola da start..bangun tido terus basuh muka..mandi n kuar..tengok bola memang da start..my housemate yaty da ade depan tv..terus ai cakap kat die 'wei jom tengok bola kat dataran' ceh ai yang ajak rupanya..baru perasan..tp ai ckp yaty ajak..shhh..jgn gtau sape2 k..okeh skip je msg ai bg kat my syg tuh..lalalala..die pun okeh je la kan..tp kitorang tunggu sampai separuh masa pertama habis..lepas tu mmg kelam kabut nak kejar tengok bola dkt dataran putra..masing2 buat keje laju2 sampai tv pun tak tutup..kipas apetah lagi..muahahahahaha..gile nak cepat punye pasal..takut termiss pulak kan..smpi sane terus tengok ramai gile orang okeh..so marilah kite same2 menyelit di kelompok ramai-ramai tuh..

bendera  Malaysia

see? ramai kan..ai leh lupa bwak spek..hampeh je..


ni yang duduk..kitorang terpakse berdiri..
da la kurang ketinggian..hoho..time ni baru rasa macam
apesal la ai tak tinggi..



ai pulak terus kol my syg ckp ade kat dataran..tak sempat nak kol sb kelam kabut nak kuar dari rumah..ape lagi mengamuk la die..bising cakap ai nak g menggatal la ape la..ade ke patut?? tak patut..hihi..ai cuci mata jerk..lalalalalala..die terus letak fon..okeh ai da malas nak pujuk..terus tengok bola..horeeeyy tak sangka kite dapat gol pertama..masa tu mmg rasa seronok gile..budak2 sume da siap pasang mercun lagi taw..ngeehh...

lepas dapat gol pertama terus dorang pasang mercun..
eh ni mercun kan..?



dan akhirnya kite menang..seperti yang dijangka la kan..hihi..dorang siap menyanyi lagu inilah barisan kite lagi okeh...masa nak balik pun dorang sibuk main hon-hon..ai pun suh la yaty join..yela bukan senang nak main hon ni..kalau  hari biase tak pasal-pasal dapat penampar pulak..

kite JUARA..sob..sob..nangis tanda kemenangan..

penjaring gol terbanyak..hoho..safee sali..



HARAP MAKLUM

picture sume dicilok dari blog yaty
pic bf ai khairul fahmi takde..tak pela..
nanti ai upload k..hihihihi..gatal!!
tumpang lalu ye elia (gf fahmi)..lalalala...


balik rumah mmg ai da jangka la my sayang marah..die msg ckp jgn kacau nak tido..eleh poyo je..ape kelas tido awal kan..so berlaku la perang mulut dan sms diantara kitorang..die da bising2..ai lak ugut die takmo ikut die blik CH..die bising2 kata ai g ngan orang lain la ape kan..so mmg ai sakit hati terus letak fon..lepas tu pandai lak msg ai ckp sory  sume..heh..kol memang ai tak jawab..ai off terus n tido..pastu baru nak terlena yaty ketuk bilik ai..ai pn terpk jugak..asal pulak ni..die dengar bunyi han** ker? ai da cuak da..sb da nak kul 1pagi da kowt..ade jugak ai tdo dgn die ni kang..rupanya2 my syg kol..ceh..sory ye cik yaty..menganggu u pulak..sb tak nak die terus2san kol yaty ai pn on la fon..

me : u ni kalau nak marah boleh tak marah sampai 5 hari??
him : sory eh sayang..dy main2 jer..jgn marah eh..nti kite g jalan eh..
me : nth ape2..nak marah buat la cara nak marah..marah la lame2 sikit..dah la..jom tido..mengantuk nih..
him : okeh sayang..esok dy jmpe syg pas balik keje eh..
me : okeh bye..
him : bye luv u syg..
me : mmm...


rosak program..baru ingat nak gaduh lame2 so tak payah la naik CH..muahahahahha..tak kasi can langsung..ktorang xpnh gaduh lebih dari beberapa jam atau lebih tepat beberapa minit la..mesti die nak pujuk ai..betul la die ni..bagi la feel merajuk sampai 5 hari..baru la gempak..ni cpt sangat pulak..ni baru jap tadi ai msg kat die ckp mak ai suh balik kampung..alasan je tuh sebenarnya..padahal takde pun..hihi..ai mcm tak sihat..so mls nak naik kan..sb mesti sejuk..tp pandai lak die balas dekat ai :


TAK PE SAYANG..NANTI DY KOL AYAH SAYANG MINTA IZIN BAWAK SAYANG NAIK K :D



CEH!! Memang rosak program!! baru nak berDRAMA kING...hoho..




tata :))




Monday, December 27, 2010

:: WELL DONE MALAYSIA!! ::





tak terkata..
cume nak ucapkan TAHNIAH untuk pasukan MALAYSIA..
3-0 tu wei..ai sangat teruja..

harap-harap 29 haribulan ni di Indonesia
pasukan kite akan menang BESAR juga :))

-----------------------------------------------------------------------

sedikit info dari paper BH Online :-

dua gol Malaysia, Safee Sali (10) merai jaringannya bersama Kunanlan dan penjaring gol kedua, Ashari Samsudin (kanan) pada perlawanan akhir pertama Piala Suzuki di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi. Norshahrul (gambar kecil) dianggap perancang utama kejayaan besar negara.


NORSHAHRUL (kanan) berdepan dengan pertahanan Indonesia, Ahmad Bustomi di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi.



Safee Sali





tata :))



Friday, December 24, 2010

::TENKIU BOS::

ni ai dapat dari my bos n wife die..
saje je bagi ai..tak de celebrate ape-ape pun..

THANKS ;))







tata :))




::PICTURE TELUK CEMPEDAK, KUANTAN PAHANG

ai malas nak cite so ai tepek pic je okeh..

nabil n sofi..okeh nabil tu ai punye..muahahahaa..
takde la just kidding..ai suke die sb hensem :))
sofi pun sooo chumell..gelak die sangat menarik tau..

ni pic orang lemas tau..time kitorang tengah main game
tetibe ade orang lemas..fuh takut gile ai..
kalau tak silap pelancong thailand..
nasib baik sempat diselamatkan..so lain kali
sile berhati-hati okeh..kalau boleh skrang ni
jangan dekat sangat dengan laut..ombak mengganas tau..
tatutttt...


nampak tak ai disane?? ntah ape ai borak pun tak tau..
macam suke sangat je kan..hihihi...


sukaneka di pantai..best sebab semua orang sporting..
termasuk my bos okeh :))

geng anak dara..hikhik..

pemandangan yang sangat cantik okeh..

-------------------------------------------------------------------------------

yang bawah ni pulak pic semasa mesyuarat..hohoho..
sambil bermesyuarat sambil tangkap gambar..ngeehhh..




--------------------------------------------------------------------------

okeh la tu..dah..dah..jom BALIK..
hoyeeehhhhhh :D





pic banyak lagi..tapi tak larat nak tepek banyak-banyak..
so ni je la yang ai boleh letak..
jom-jom g bercuti jom!!



tata :))




Thursday, December 23, 2010

::4 SURAT CINTA::

ape? tak percaye eh??
betul lor..ai dapat 4 surat cinta dari abang polis tau..
dasyat eh..dlm masa setahun dapat 4 sekaligus..
kalau ye pun sayang sangat dekat ai agak-agak la sikit..
kopak makcik tau!! muahahaahahha..
tak pasal-pasal dapat surat cinta a.k.a SAMAN!!


tapi sile la percaya bukan ai yang buat..ai budak baik tau..
mr. tunang yang bertanggungjawab atas segalanya..
so sile la jelaskan bayaran tersebut eh..
satu saman da kene rm300..bangkrup la tunang ai tuh..
3 saman tu my sayang yang buat tau..
sampai rm900 uols..kalau ye pun nak kene saman
buat la macam ai nih..ai pun dapat saman jugak..
yang tu memang ai buat la kan..tapi saman parking
RM30 hengget je pun..murah je kan..
so sile la parking di tepi-tepi jalan bile hendak membeli
makanan di pasar malam..hohoho..


da la roadtax kete ai mati bulan Januari nih..
memang best la..nak tak nak terpakse la jelaskan saman-saman tuh
kalau ikutkan hati macam malas je kan..muahaha..gile jahat..
tapi sekarang ade discount kan?? 50 % uols..
ingat barang je ade discount..saman pun ade gak..


my sayang ni memang nak dapat ceramah free dari ai la tuh..
da la  bawak kete ai..kalau ye pun nak bawak laju
bawak la kete sendiri..ni baby putih ai jugak yang tercemar..
kene blacklist tau..kesian die..dady die bawak die laju sangat..


memang dugaan betul..time nak kawen ni pulak la duit kuar mcm air..
ok la..penat da menaip..



tata :))










Friday, December 17, 2010

::TELUK CEMPEDAK::

ai nak ke Teluk Cempedak nih..
lalalalalala..doakan perjalanan ai pergi
dan kembali dengan selamat eh..



UPDATE :


video

video main tarik tali..



BP&P Menang :))





Wednesday, December 15, 2010

::SILA TERAPKAN SIKAP-SIKAP MURNI DALAM DIRI ANDA::




Soalan : 

Jika pinjam / orang bagi pinjam barang, ape patut kite buat??


Jawapan : 

Sila jaga baik-baik barang orang lain dan sile KEMBALIkan semula kepada orang yang memberi pinjam..



sekian..


Nota :

tak kan bende macam ni pun nak kene ajar?? boleh tak fikir sendiri?? masa kecik-kecik dulu tak kan mak ayah tak ajar bende macam nih..kat sekolah..bile mengaji agama..tak belajar?? kalau tak belajar pun tau-tau sendiri la..bende ni basic kowt..da tau amek/pinjam barang orang..tak reti-reti ke nak pulangkan semula!!









Tuesday, December 14, 2010

::HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH::



sape da tengok cerita ni angkat tangan :))
ai da tengok sabtu minggu lepas..
dengan adik ai n my sayang sekali..


seronok okeh citer nih
rugi kalau tak tengok..pada ai lagi best dari ngangkung..
so g la tengok okeh..support filem Malaysia..


tengok cite ni awal-awal lagi ai da gelak tau..
memang kelakar..sampai kan satu panggung
boleh gelak kuat-kuat..hangin jugak ai
sebab ai tak dengar part-part dalam cite nih
tenggelam dengan suara orang ketawa..
macam nak tengok lagi dan lagi jerk..


ai tengok dekat Mines..kalau dekat Alam..
memang tak merasa la..full sesaje..
uols g tengok tau...best sangat..


tata :))





::BUKAN BLACKBERRY TAPI KAMU YANG MENAWAN HATI::


beberapa minggu yang lepas ai ade singgah di satu blog ni..ai nampak entri pasal henfon..bila ai tengok terus jatuh cinta..sebenarnya my sayang nak bagi ai blackberry bold untuk hantaran kahwin nanti..tapi sejak mata ai terpandangkan fon nih terus hati melonjak-lonjak nak yang nih..so cancel la blackberry..blackberry lebih pada internet kan..ai malas sebenarnya bende-bende mcm tuh..sebab dekat ofis da runsing pasal keje..bile pakai blackberry..ofcoz ai nak ade internet kan..tapi nanti takut ai serabut..yela tiap kali email masuk ke or ape2 notification mesti berbunyi..so lagi serabut kowt..ai tak nak la..

so ai gtau dekat my sayang ai suke henfon nih..kitorang pun g survey dekat Mines..harga pun tak mahal okeh..so kira ai menjimatkan duit my sayang la dari beli henfon blackberry tu kan..bagus betul ai nih..masa tengok henfon ni memang la ai teruja sebab sangat cantik..ade warne pink lagi..ai survey sume kedai tau..harga dorang pun lain-lain..kedai first yang ai tnye tu yang murah sikit..tapi ai tak nak la my sayang belikan..sebab die da bayarkan peti ais n blender ai..so henfon ni igt nak pakai duit ai jerk..

him : sayang nak ke? nanti dy belikan tuk sayang eh..
me : tak payah la..pakai duit my jerk..
him : takpe dy belikan tuk sayang nanti..nak wane pink kan..
me : macam ni la..my pakai duit my..tp kalau tak cukup dy tambah 1 or 2 ratus blh?
him : okeh sayang..


hihihihi..tak boleh bla..ingat nak beli sendiri..tp termintak lak die tambahkan sikit..hp ni tak mahal okeh..harga murah jugak..tak sabar ai nak pakai..tp nampaknye bukan untuk hantaran la..sb lambat sangat kowt..ai kawen pun mungkin hujung taun depan..so tak kan nak simpan lame-lame kan..nak tengok henfon ape??? sile skroll di bawah okeh --->










Nokia X5
(RM 600 - RM 700 )






Motorolla Flipout
(RM 1300 ++)



see? cantik kan..ai suke dua-dua tuh..
tapi motorolla tu mahal sikit la..
ai nak henfon ni cepat..so mungkin ai amek nokia tuh
cantik kan...lalalalalalala...

ni kire azam new year la kan..boleh ke??



tata :))



::AKTIVITI MEMBELI BARANG RUMAH::


morning guys!!
 minggu-minggu lepas kan ai g cari peti ais tau..
pusing-pusing jugak la..last-last beli dekat alam jer..

ni la peti ais yang ai beli..hihi..cantik kan..
tapi my sayang yang bayar..hoho..
owh blender pun ai beli jugak..
cantik warne peach... :))
tu pun my sayang yang bayar..
yela nak kawen nanti senang..tak payah beli lagi..
so die pun kene la menyumbang tuk barang-barang rumah kan..
pandai tak ai? lalalalalala :D

okeh bukan ai yang suh die bayar tau..
die yang nak bayar..kang ade jugak yg kata ai
Mata Duitan pulak kang..macam ai tak tau
ade sorang tu sibuk nak tau pasal ai..hoho..


sekarang ni tengah nak completekan barang rumah..
nak beli sikit-sikit..bil astro pun ai da setelkan jugak..
yeaaaayyyyy..tu pun atas name my sayang jugak..
ai da hampir 5 bulan kowt tunggu stock astro
tapi takde okeh..yang ade pun beyond jerk..
memang sakit hati betul..nasib baik ada astro my sayang..
astro die la yang ai kebas..muahahahahahahahaha..
suke-suke ai je kan..tp takpe..memang die nak bagi..
tp bil yang tertunggak tu ai bayar tau..
ai da setelkan pasal pertukaran alamat jugak..
dan buang siaran sport die tambah dengan movie n fun..
ngeehhhhhh :P




tata :)








Thursday, December 09, 2010

:: NGANGKUNG::


ai da tengok cerita ni sabtu lepas..
boleh la tahan..best jugak..
satu panggung gelak sakan okeh..
kelakar je dengar suare shahziey sam.. 
macho la konon..hahahaha..
ok kesimpulannya best!!..
so pegila tengok beramai-ramai :D


tata :)) 




:: MR. TUNANG, SAYA SAYANG KAMU JUGA ::



TAMAN WETLAND


pagi-pagi lagi ai tengok hp ai ada satu msg dari my sayang..die memang selalu bagi msg kalau terbangun waktu tengah malam..romantik dengan perkataan tapi bukan dengan perbuatan..hikhik..selama lebih 4tahun kami kawan ai hanya pernah dapat 4kali je bunga..2 kali masa ai merajuk..1st, time tu kat ch..ai memang marah die gile-gile sampai tone suara ai bertukar hingga volume 10..hihi..gile kuat..ai tak ingat ai marah die pasal ape..tapi semestinya pasal bende yang remeh temeh..pastu die benti kat kedai-kedai..ai malas nak amek tau..ai pandang tepi je...tak tengok pun muke die..time tu bajet die nak beli barang yang mak die suruh..yela tak kan nak pujuk ai pulak..time tu tak terpikir langsung dalam kepala ai..yang ai tau ai punye panas hati tu je la..hihihi..5 minit lepas tu die masuk dalam kete n hulurkan 5 kuntum bunga..i love u so much..ai tengok bunga tu terus ai nak tergelak..tp cover-cover la depan die..buat muke selambe jerk..hoho..tu la first time ai dapat bunga..


tak pela tak dapat bunga selalu pun mulut die tetap manis macam dulu..walaupun takde gula..hahaha..tetap pujuk ai kalau ai merajuk..tak penah nak biarkan ai merajuk lama-lama..selagi tak pujuk memang die tak lena tido..sebab tu ai sayang sangat die..mungkin bf/tunang/suami uols lagi best..tapi setiap orang berbeza-beza kan..ni ai cite banyak-banyak ada pulak yang menyampah..tapi tak pela..nak menyampah pegi sane..ai tak kisah pun kalau takde orang bace blog ai..ai seronok aje nak tulis..sb ai tau ade kawan-kawan n kazen ai yang bace..


sekarang hampir genap 3 bulan kami bertunang..please doakan yang baik-baik untuk hubungan kami..harap die sentiasa sayangkan ai macam mula-mula kami jumpe dulu..sayang hingga ke akhir hayat die..terima kekurangan dan kelebihan ai..pada perempuan lain di luar sana..kalau boleh tolonglah jangan menghancurkan kebahagian orang lain..tolong jangan jadi pihak ketiga pada mana-mana hubungan..kamu semua tak kesian ke dengan perempuan lain?? .tolong jangan jadi begitu okeh..sebab kamu semua pun tak kan suke kalau orang lain kacau hubungan kamu..ai harap bende-bende macam ni pun tak berlaku dalam hubungan kami..sebab tempoh pertunangan adelah alam yang penuh dengan bermacam-macam dugaan..harap semuanya selamat..ai nak bertunang ni pun lame..harap takde la bende-bende yang mengganggu perancangan kami nanti..InsyaAllah..Amin.. :))

from ---> en. tunang :
 "sayang..dy terjaga terus ingat kat my..
dy sayangkan my sangat-sangat..
dy tau dy banyak salah dengan my..
sayang, dy nak jadi suami yang baik untuk my..
dy janji akan buang sikap buruk dy..
family my da percaya kat dy..
so dy tak nak hancurkan semua tu..
ni untuk kite eh sayang...
muaaahhhhh..sayang my.."


from ---> cik tunang :

"my pun sayang sangat dengan dy tau..dy takde sikap buruk pun..okeh tipu la takde kan..ade..tapi sikap buruk tu tak menjejaskan ape-ape pun..my yang banyak sikap buruk selama nih..pecah rahsia..hahaha..kite sama-sama doakan hubungan kite berjalan lancar..semoga tuhan pelihara hubungan ni dari segala anasir-anasir luar/jahat..semoga kite bahagia sampai ke akhir hayat kite okeh..ilysm :)) "





tata :))




Friday, December 03, 2010

::CANTIK TAK HEADER AI?? ::

cantik kan..cantik kan..
cepat cakap cantik..hihi..ai minta sue buatkan..
cantik dan cepat okeh die buatkan..
ai baru cakap tak sampai bape jam die da email balik kat ai..
sangat-sangat bagus okeh kerja die..
ai suke..nanti senang nak mintak die tukar-tukar header ai..
nak buat sendiri memang malas la kan..

okeh-okeh sape yang malas nak buat header..
atau pun tak reti macam ai nih boleh la minta sue buatkan..
tak mahal pun okeh..berbaloi-baloi :))

ni link blog sue --->

:: SERIUS SAYA STRESS!! ::


sekarang ni keje makin lama makin banyak..
dan banyak..dan banyak..dan banyak..
makin hari balik makin lambat..
selagi tak gelap jangan harap ai dapat balik okeh..
sangat-sangat letih la.. :((
da la masuk kul 7.30 pagi..time tu mmg gelap..
balik pun gelap..tak jumpe matahari langsung :(

ai da 2 minggu tak jumpe my sayang..
skang ni die outstation kat Tapah & Batu Gajah..
parking kete kat rumah family ai..

owh hari tu balik kampung my sayang tido kat kg ai tau..
seronok jerk..kitorang kuar dari pagi sampai tengah malam
mak ai tak bising pun..mungkin sebab da tunang kowt..
lagipun bukan buat ape..g amek barang die kat TM
pastu gerak balik rumah amek purse ai yang tertinggal..
pastu baru gerak g ipoh nak jalan-jalan..
ingat nak tengok wayang..tapi memang tak sempat la kan..

esoknya masa nak balik my tunang melepak satu hari kat rumah ai..
seronok-seronok..tengok tv same-same..
makan same-same..hhihi..bukan berdua la eh
sekali dengan adik badik ai la..
lagipun die nak tinggal kete kat umah..
sebab nak kene g outstation kan..mmm..
rindunya..petang ni die balik baru kitorang nak jumpe..

banyak bende ai nak cerita kat die..ai stress la skang..
sampai tak sempat nak bukak fb..nak bekfes..
datang-datang keje terus mengadap paper yang berlambak..
smpi kan rasa sekejap je jam 5..cepat betul masa berlalu
tapi keje ai tak siap-siap..lepas satu..datang lagi satu..
semuanya nak URGENT jer!!
berangan je la nak balik kul 5.30 mcm ni..huhu..



ai rindu selimut buchuk ai..
ai rindu masa tido yang lame..
ai rindu masa rehat dan berbual..
semua ai rindu :((




tata ^____^