♥♥::us::♥♥

Daisypath Friendship tickers

Friday, January 28, 2011

::SAYA SAYANG CELCOM::



hihihi..tajuk entri tak nak kalah ye tak..
ceritanya bermula di PICC
.
.
.
.
.
.
.
.
.
(bermesej dengan en tunang tersayang)


me : my dapat kredit panggilan percume 100minit tau..sebelum ni celcom bagi my kredit free RM1.69 sen..hihi..dady dapat tak?

him: ye ke sayang..nape dady tak dapat?

me: tak dapat? hahaha..mesti CELCOM sayang mumy sorang jerk..lalalalala..**Berlagak..

him : dady pernah dapat RM50 kredit la my..

me : tipu..sumpah?

him : hihihihihi..

me : sumpah la!

him : tak lah..kalau ade pun asl my?

me: takde la..kalau ade my tak puas hati la..hihi..

him: eeee..dengan dady pun nak jeles tau..

me: hahahahahahahahahahahaha..mestilah.. :D






hahahaha..mestila kan..ai baru nak berlagak..die pulak nak berlagak dengan ai..nasib baik tipu je..kalau betul ai meroyan tak nak kawan dengan celcom sebab tak kasi ai kredit free banyak macam tuh..hihi..ntah ape-ape je ai ni kan..dengan tunang sendiri pun nak jeles..kalau dapat pun die kol ai jugak kan..haissshh nak kene lempang ke cik kak oiii..







tata :))



::ALONG AI SUDAH BERGELAR AYAH::



CONGRATS ALONG!! ^____________^
Congrats pada ai jugak kerana bergelar MAK NGAH..ngeeehhhh :D


tanggal 19 Jan 2011..lahirla seorang bb..along ai kol tuk beritahu wife die da bersalin..
huhu..seronok okeh..first time dapat anak buah..
so teruja tu mesti la lebih kan..meh kite skodeng pic bb..
ni ai pakse adik ai upload tau..satu family ai g penang esoknye..
sangat la jeles sebab ai tak leh nak ikut...

*


*


*


baby girl..time amek pic ni umur die baru nak masuk 2hari..


see..tembamnye la anak buah ai nih..


owh geram tengok mulut die..rasa nak kiss2 jerk..
minggu ni ai balik siap la die..hehehe..
sekarang ni mak ai yang jaga..

along ai cakap nama die Nur Emyra Adriana
maksud die Cahaya Cantik Nisbah..
nisbah tu maknenye ape eh?? huhu..kene bukak kamus neh..


macam anak cina kan..tp nurse kata macam anak jepun..
dorang plak kata mata macam ai..sepet..eh mata ai besar okeh
pandai-pandai je kata mata ai sepet..memang nak kene tau..



hishh tak sabar nye ai nak balik..petang ni ai gerak balik..
lame okeh ai cuti..9hari jugak la..sb isnin n rabu ai amek cuti..
selasa da mmg cuti wilayah kn..khamis jumaat da chinese new year
bestttnyeee....sangat teruja nak balik kg n tengok bb..



owh uols nak tau tak? nak la..nak la eh..
ai nak cite ni yg selama hampir 5taun berkawan dgn my syg..
ni first time kitorang tak jumpe untuk jangka masa yang lame tau..
masuk hari ni da 19 hari tak jumpe..my sayang tak cuti mcm ai..
die nak simpan cuti tuk kahwin nanti..so khmis baru die start cuti..
kire-kire hampir sebulan la kan tak jumpe..fuhhh catat rekod tu...



dulu hari2 jmpa..lps tu da tkr tempat keje ktrg jmpe tiap2 mgu...
tp bln ni ai dgn die masing2 busy dgn keje..tiap2 mgu ai outstation
terengganu la..event sane sini la..mmg nak genapkn sebulan agaknye..
masa begitu mencemburui kami..pehhh..ayat taknak kalah..hahaha..
takpela kan..atleast lame tak jumpe lagi tambah rindu kowt..
ke tak rindu..hahahahahahaha..okeh tipu..mestila rindu..
ade part2 ai rasa mcm ai keseorangan je..sob..sob..
mulala ai nak menangis aje kejenye... :'(
lebih-lebih lagi kalau semua ai kene uruskan sendiri..xde yg teman..



eh-eh ni da lari dari topik ni..hihi..melalut pulak ai kan..
ai rindu nak tengok bb..smlm adik ai mms pic bb baru lps mandi..
geramnye ai..nak je ai balik kg sekarang jugak..huhu..okla eh..



tata :))



Thursday, January 27, 2011

:: SAYA STRESS..HUHU :( ::


huhu..da jam 7 malam da nih..ai stress nih..huhu..laporan bulanan tadi siap lambat jam 5.30 petang..huhu..gile lambat kan..sebab banyakkkk sangat bende nak kene check..sampai pening kepala ai..da la nak makan pun kene beli laju2 dan makan laju2..lepas tu sambung balik..tu pun masa buat tangan ai menggeletar sebab ai pakse diri buat dengan cepat dan berfikir dengan cepat..sebab da lambat sangat kan..da la tiap kali ai lalu tadi officer yang tengah kumpul laporan bulanan tu asyik panggil name ai jerk..stress makcik..nasib baik siap jugak..hoho..


habis je buat laporan bulanan tu cun2 my bos pulak habis mesyuarat..so bawak surat masuk dan semua surat nak kene sign..ade beberapa surat yang urgent yang perlu tindakan segera..ni tengah tunggu my bos siapkan laporan la ni..pastu ai nak kene taip balik..banyak okeh..bukan satu tapi dua surat..tadi lari kejap g ambikkan my bos biskut..sebab die lapar..mane tak lapar kalau dari pagi sampai sekarang tak makan ape2..tu pun ai tengok tinggal sorang je yang buat keje..yang lain semua da balik.. :(( my bos memang kene siapkan surat tu hari ni sebab esok die ada bengkel lepas tu bercuti sampai 7 Feb..owh ai pun bercuti jugak..lalalala..esok ptg terus gerak balik..adik ai yang drive..ahaks..seronok..tak sabar nak balik..nak tengok baby lagi..


balik ni nak g bayar bil telefon, c.c dan semua bil2 la..takut nanti esok tak sempat pulak kan..owh nak kene isi minyak sekali la..huhu..tau tak duit ai hilang..ai beli makanan tadi..lepas tu letak balance duit dalam plastik makanan..lepas habis makan terus ai buang..ni baru teringat..tapi da xde la..cleaner da amek sampah..habis RM10 ai..hihi..takpela takde rezeki la tuh..my syg ckp takpe..rezeki orang lain..


ok la nak sambung keje ni..my bos da siapkan satu daripada dua surat tuh..


tata :))


::NAK MARAH BOLEH TAK::


ai nak marah boleh tak? boleh la kan.. :))
ai kene siapkan laporan bulanan sebelum pukul 12.00 tgh ni..
sepatutnye pegawai la kan..sebab ai mane tau keje dorang buat..
banyak kowt pegawai kat bahagian ai kalau nak pantau sorang-sorang
bos ai punye keje pun tak menang tangan tau..huhu..


patutnye dorang buat sebab dorang lagi tau ape yang dorang buat
tapi boleh pulak bercuti.. :( ai ni tak menang tangan..
dengan nak buat bos nye lagi..dengan pegawai lagi..
update mesyuarat lagi..sediakan tu la..sediakan ni la..
sekarang tak pasal-pasal ai kene bukak semua fail nak tengok surat2
bukan satu fail tau..huhu..nak marah boleh??
mmm..sabar je la kan...inila nasib kalau jadi PA..
semua bagi dekat ai..bagus-bagus..lepas ni bagi la banyak-banyak lagi..
sekarang ni pun ai balik pukul 7 malam tiap-tiap hari..
agaknye boleh la balik pukul 8 malam kan..hoho..tido ofis terus..
ok takpe..senyum2 cik maney sayang..senyum  ^______________^


**baru ingat nak update blog..tp nasib baik ai da buat awal2..n save dalam draft..nanti tengahari sikit ai publish..**



tata :))



Wednesday, January 26, 2011

::CUBE CAKAP DENGAN AI SAPE YANG TAKNAK BENDE NIH? BIAR AI BETULKAN SIKIT OTAK DIE..HEHEHE::






my sayang mms pic ni lepas tu tanye ai..


"sayang nak tak?"


eh tanye pulak..okeh cube cakap dengan ai pompuan mane yang tak nak?? kene lempang je pompuan tak nak..bear macam ni mesti la nak kan..hihi..my syg ckp ni bear kwn die punye..nak bagi kat awek kowt..ololo..sweetnye la kawan die..my sayang tak sweet pun..hihihi..kalau die baca..mau ai kene marah ni kang..^______^ yela2 sayang..u pun sweet jugak..tapi kadang-kadang je lar..hahahahaha..die nak bagi kat ai jugak..so kene tuntut nih...lalalalala..






tata:))




::BOLA VS MERAJUK::



ni entri lame..baru perasan ai tak publish lagi..



da lame tak kuar berdua je dengan my sayang..
selalu keluar mesti bawak adik ai sekali..
yela tak kan nak tinggal kan..
takut die bosan lak duk kat umah..
tu yang nak heret die ikut sekali wlupun die taknak..
muahahahahahahha..kakak yang suke memakse..

time ni baru lepas gaduh tau..
sb die janji nak kuar petang sebelumnye
tp boleh die g tengok bola kat stadium
pastu janji malam kul 11 mcm tu kuar kejap lepak kat kedai makan..
tp boleh die melepak dengan kawan die sampai kul 12 mlm
okeh sape tak hangin kan..memang kene la dengan ai..

so pagi tu die kol banyak kali suh ai datang umah die..
nak bekfes same-same..okeh je la..
sebab ai pun nak g isi minyak sekali..


muke orang merajuk+marah..
muahahahahah..sempat lagi amek pic
sementara nak tunggu die keluar rumah..


ai parking betul-betul depan kete die..
saje je nak buat macam tuh
kire nak tunjuk ai merajuk la kononnye..


ni die amek ape ntah dalam kete..


'ok da tak mo majuk-majuk lagi..
jom kite g jalan-jalan eh' --> kata mr tunang..
saje la tu..da tau ai suke jalan..saje ckp mcm tuh..
menyampahh....!!




so marila kite bekfes same-same.. ^_______^




Tuesday, January 25, 2011

::HELLO::

hai..hai..hai..lamenye ai tak update kan..rindu ker? tak la..hihi..tak rasa rindu pun..ai sibuk membace blog orang jerk..sekarang ni tengah pening untuk cari idea pasal doorgift untuk wedding nanti..ai da tau nak bagi ape tp bile asyik pk lama-lama ai jadi kompius..nak tukar tu la tukar ni la..tak tetap pendirian betul la..

banyak lagi barang yang tak setel..ai naik risau sebab macam nak dekat je kan..berdebar-debar pulak rasanya..photographer + videographer tu rasa macam nak tukar orang la..sebab kalau pk kan balik dan dengar pendapat orang ramai memang mahal la..pada uols mahal tak 4k untuk photographer & videographer? untuk dua majlis je tu tau..majlis akad nikah dan majlis sanding..tp ade outdoor dan studio la..pening la kepala nak pk..nak cari photographer area perak la rasanya..sb yang ai amek mula2 tu area kl..tol, minyak, penginapan, makan minum semua ai kene tanggung..bukan sorang tapi maybe dalam 3 orang..gile kan ramai..bertambah la bajet lagi untuk bende tu..belum masuk bende lain lagi..tapi my sayang da bayar deposit dalam RM200..huhu..pada uols maybe sikit..tp pada ai byk tu RM200...tapi dari rugi banyak baik ai rugi sikit kan..so nak cari lagi murah dari 4k tuh..sape tau area perak nye photographer?? gtau ai okeh..

lepas tu nak beli hantaran lagi..tempat letak hantaran lagi..ai da survey tempat letak hantaran yang femes skang nih..tapi pada ai macam mahal sikit la kan kalau RM30 satu..sebab nak beli banyak..belum lagi hantaran..sekarang ni ai baru beli perfume+barang mandian je..tu pun da sampai *** okeh..gile la barang sekarang ni mahal..hohoo..ceh nak bising2 pulak kan..ko yang beli semua tu..hihi..okeh2 stop pasal bende nih..

pakej kawen pulak..ni macam tak risau sangat sebab macam bersepah2 je kan butik kawen..tp ai nak cari baju yang sangat cantik dan menarik..ececeh...takut sume baju tu ai tak berkenan la..pelamin ai ade tengok satu blog tu..sangat cantik tau..tapi tak kan nak amek pelamin je kan kat butik tuh..pasal baju nikah pulak ai tak cari lagi..nak hantar kat mana pun tak tau..hoho..pening2..tapi design ai dah ade..cume nak cari baju tu satu hal..kalau pegi dgn my syg tau jela laki..tak menyumbang idea pun..ape yg die suke mesti ai tak berkenan..ntah ape2 je die pilih..hihi..kepala otak ai ni pk macam-macam tau..sebelum nak tido pun pk pastu pk pastu pk lagi..pk nak beli ape dulu..dekat mane..idea ape lagi nak buat..hoho..sangat rungsing sekarang..ok la eh cukup la takat ni ai membebel..



tata :))



Wednesday, January 19, 2011

::MY FEVERET CHOC FOREVER::






sape suke angkat tangan...
sedap kan coklat nih...
ai memang suka sangat-sangat..
dis is my feveret choc forever..ngeeehhh :))

sekarang tengah makan ini coklat..
yumm..yumm..sedap sangat okeh..

ceh entri tak bermotip petang nih..
ai sangat bosan..keje banyak..tp tak larat nak buat..
nak rest kejap..hoho..so layannnnnn...........zassss



tata :))



Tuesday, January 11, 2011

::BOSAN::

bosan la hari nih..
da 8juta kali ai refresh my blog..
uols ni tak update blog ker???
ai nak bace la..boring-boring...


sape nak bertukar2 link gtau ai okeh..
lagi satu sape yang sebelum ni follow ai
tp ai tak follow balik sile inform k


tata :))

Monday, January 10, 2011

::PHOTOGRAPHER + VIDEOGRAPHER::

semalam ai dengan my sayang ke Pameran Pengantin
yang dekat Ampang Point tu la kan..


berbaloi jugak la pegi sane..
ai dapat cari photographer & videographer untuk my wedding day..
rasa lega sikit la..da setel satu bende..
risau jugak ai bile orang tanye da buat ape2 preparation ke tak..
ai jawab tak la..sb mmg ape pun tak buat lagi kan..
so kene slow2 la..setelkan satu-satu bende...


ai amek videographer untuk majlis akad nikah dan sanding..
untuk majlis bertandang tu mungkin amek dengan orang lain..
tapi tengok la macam mane..bajet pun kene fikir jugak kan..


harga untuk dua-dua bende ni pada ai okeh..berbaloi la..
sebab banyak photoshoot yang die bagi..
harap-harap hasil kerja die cantik la kan..AMIN..


so untuk Photographer & Videographer ---->


DONE 




Thursday, January 06, 2011

::I AM SORRY::



"what u give u get back"

Pernah dengar??
Mesti pernah dengar kan..
ai terasa bile si dia menyebut perkataan itu..

sebab ai pernah melukai hati si dia..
secara sengaja atau tak
biarla ai sorang je yang tau..
yang ai boleh cakap bende ni adelah takdir..
mungkin kami tidak berjodoh..

ai tau ai akan terima balasan kerana melukai hati si dia..
ai redha..



:(






Wednesday, January 05, 2011

::TAK PASTI::






pernah tak dalam hidup anda
yang anda tak berapa pasti mengenai sesuatu perkara??
ai dalam perasaan tak pasti sekarang..
sama ada keputusan yang ai buat tu betul atau tidak..
sebab melibatkan masa depan dan seumur hidup ai..
bile da buat tak boleh nak toleh belakang lagi..
kenapa ai rasa macam ni eh..semua da decide kowt..
tp hati masih berbelah bagi.. owhhh  :'((




Tuesday, January 04, 2011

::OPSSS! TERLEPAS PULAK::

story:


di satu petang seorang gadis berbaju kurung
& bertudung ungu keluar dari ofis dengan wajah yang gembira..
al maklum la dapat balik jam 5.30 petang..
apabila tiba di kereta die melihat sesuatu yang aneh..
hampir 15 minit die memikirkan benda apakah itu..

lalu mengalihkan pandangan ke sekitarnya
dan terpandang kereta myvi di hujung sane..
lalu si gadis melihat apakah yang kurang pada keretanya..
terus terdetik di hatinya ' eh mane viper ai!! "

.................................................................................................


uwaaaaaa..jahat okeh sape yang curik..
penat la ai pikir ape besi yang dekat kereta ai tuh..
rupanya viper ai kene curik..hohoho..
betul ke ejaan mcm tu eh..kompius sekejap..


balik rumah dengan perasaan yang tak menentu
nak kata marah..tak de la sangat..
terus kol my syg..die suh mms pic kereta ai..
so zaaasssss ai hantar pic nih
*


*



*


*





perbualan ai dengan my sayang a.k.a mr. tunang :


me : syg cian la mumy..jahat la sape curik..

him : tu la jahat la die..bla..bla..bla..

me : benci tau..nape tak curi orang lain punye..

him : tu la..takpe dy sumpah die exsiden teruk..

me : ish tak baik la..biar la die..ni hari die..lantak la..malas nak pk..tp mahal tak viper tu sayang?

him : mahal my..** mcm tu la..

me : yeke? ish memang babi betul..hahahahahahahaha..

him : hahahahahaha..tak baik la sayang :D



Hihihihihihihihi.. :D
ai bukan seorang yang suke memaki hamun orang..
tidak okeh..jauh sekali..ai tak suke sebut perkataan tuh..
tapi terlepas jugak.hihihi..tp pastu cover dengan gelak..
ok takpe la..sudah jatuh ditimpa tangga..
dengan saman kereta, roadtax, servis kereta..
semuanya serentak okeh bulan nih..hoho..pening ai
ni tup..tup viper lak hilang..nak kene ganti baru lagi pulak..
okeh rasa sangat malang bulan nih..coi..tak baik pulak kan..
okeh harap ai dilimpahkan rezeki..Amin :))



tata :))






Monday, January 03, 2011

::GOODBYE 2010 WELCOME 2011::



kite tinggalkan tahun 2010 dengan pelbagai kenangan
tak kira manis atau pun pahit..
ai nak mulakan tahun ni dengan perbaiki beberapa hubungan
hubungan ape? biarlah ai sorang je yang tahu..
hubungan ni da lame terputus..buat pertama kali
pada tanggal 1 Januari 2011 apabila ai membuka mata..
itu perkara pertama yang terlintas dalam kepala ai..
sebelum ni tak terlintas pun nak perbaiki hubungan tuh..
mungkin sudah tiba masanya kami berbaik..lalalala..
ai taknak rosakkan hubungan dengan orang lain :))




ok tak mau cerita panjang..
harap-harap tahun 2011 ni membawa seribu satu macam kemanisan
tak kira dalam apa jua keadaan sekali pun..
tahun ni jugak insyaallah ai akan bergelar isteri..
so kene mulakan misi mencari barang-barang untuk majlis nanti..


mmm..ape lagi eh..owh harap ai dapat luangkan masa untuk diri sendiri..
jugak harap hubungan dengan 
family, kawan akan bertambah rapat..


ai DOAKAN yang TERBAIK untuk diri ai dan semua okeh..





tata :))