♥♥::us::♥♥

Daisypath Friendship tickers

Friday, February 25, 2011

::BERJAYA MEMBAYAR SAMAN::

pagi tadi pagi-pagi lagi ai da ke balai polis untuk bayar saman..sampai balai polis dalam jam 8 pagi..tup-tup tengok da ramai yang beratur panjang..cehh..ingat ai yang paling awal..mula-mula kene g kaunter semak saman dulu..memang panjang la barisan nye..da nak satu jam berdiri, ai terus ke kaunter lagi satu..kaunter bayar saman..hoho..lenguh kaki berdiri okeh..da la nak bayar tu amek masa yang lame..sorang je da makan masa..


masa ai da setel bayar saman dalam kul 10 lebih macam tuh..ai tengok belakang..perrhhhh ramai gile orang okeh..pagi tadi pun da ramai..ni lagi ramai okeh..bersesak-sesak..macam ade perhimpunan bulanan pulak..kesian ai tengok pakcik makcik yang kene beratur lame..da la tak leh duduk..bukan sb dorang tak bagi ke ape..tp sebab takde amek no giliran..so kenela beratur..sebab tu takde siapa yang duduk walaupun ade tempat untuk duduk..tak produktif kan?????


ai rasa la..kan bagus kalau ade no giliran..atleast orang yang nak bayar saman tu boleh la duduk sementara nak tunggu giliran dorang untuk bayar saman kan..ni takde okeh..barisan tak usah kata la panjang macam mane..da bukak 4kaunter pun still lagi barisan panjang..macam tak luak..makin bertambah ade lah..


abis duit gaji ai bulan ni bayar saman jerk..ai kene 3 saman pandu laju, 1 saman letak kereta (ayah ai punya saman), 1 saman langgar lampu isyarat..saman ai untuk 4 saman tu RM930.00...yang saman ayah ai pulak sikit jer RM30.00..ai tolong check kan untuk ayah ai sekali..lepas tu ade satu saman je kan..so ai bayarkan lah sekali..sebab sekarang kan tengah ade discount..so semua sekali lepas discount RM510.00..fuhhhh lega da bayar saman..


tapi malangnya bulan ni patutnya ai nak buat servis kereta..tapi da kene bayar saman pulak..terpakse tunda servis kereta bulan depan..dengan roadtax kereta mati lagi..huhu..nak kene setelkan jugak..bile la ai nak beli barang-barang untuk kawen kan..mmmm :(





Thursday, February 24, 2011

::NAK BAYAR SAMAN PUN SUSAH KAN..KALAU TAK BAYAR SAMAN PUN SUSAH JUGAK KAN::

sakit hati betul..ai g balai polis 2 kali okeh sebab nak bayar saman..
sampai-sampai je pagi tadi dorang kata sistem down..
lepas tu suruh datang pukul 3..ni 2.30 ai da datang..
tapi boleh pulak dorang cakap no giliran da abis..
so tak boleh nak bayar saman..kalau korang angin tak???


sakit betul hati ai..cakap la awal2 kene amek no giliran..
lepas tu da tau time gaji..letak la no giliran banyak sikit..
mane la ai nak tau kalau nak byr saman kalau no giliran abis takleh bayar..
kata bayar saman dari pukul 8 pagi -6 ptg..asal tak cakap je bayar saman
sampai no giliran abis..lepas tu tak boleh bayar dah..kan senang..
menyusahkan orang betul..satu keje nak kene ulang alik g balai tuh..


kenapa no giliran die boleh abis eh?? 
ke satu hari tu ade had-had die untuk orang nak bayar saman..
tadi die kata dengan ai pukul 2 tadi no giliran da abis..
macam tu senang la..tak payah la cakap sampai kul 6petang kan!!
ai mula la ringan mulut nak maki2 dalam hati nih..!!
sekali dengan tunang ai sekali kene marah dengan ai..huh!!



haiisssshhhhhh!!!!





::TULANG RUSUK::


Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh

WANITA: Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?

LELAKI: Kamu!!!

WANITA: Menurut kamu, saya ini siapa?

LELAKI: (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti) Kamu, tulang
rusukku.

Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur,
Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang
rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi
merasakan sakit di hatinya...

Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk
sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan
masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi
membosankan.

Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan
cinta satu sama lain.

Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai
menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA
lari keluar rumah. Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak "Kamu tidak
cintakan saya lagi!!!".

LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga
berteriak "Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!"
Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat.

LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang
telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air
mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad
untuk berpisah. "Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi
Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing".

Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha
mencari khabar akan kehidupan WANITA.

WANITA pernah ke luar negeri tetapi
sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai.

LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya.
Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di
hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.

Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana
banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah
dinding pembatas.

LELAKI: Apa khabar?

WANITA: Baik... Kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?

LELAKI: Belum.

WANITA: Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut.

Saya akan
kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu
nombor telepon saya kan ? Tidak ada yang berubah.

WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "Selamat tinggal.."

Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang
korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan
kembali merasakan sakit dihatinya.

Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu adalah
kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya dia
patahkan.

*Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kita cintai.
Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan itu datang
dikemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semua sudah
terlambat...*

*Kerana itu, **jagalah dan sayangilah orang yang dicintai dengan sepenuh
hati.**.. Sebelum mengucapkan sesuatu berfikirlah dahulu, apakah kata-kata
yang kau ucapkan akan menyakiti orang yang dicintai?

Kira merasakan akan
*menyakitinya, sebaiknya jangan pernah dilafazkan. Kerana semakin besar
risiko untuk kehilangan orang yang dicintai.*

*Jadi berfikirlah, apakah kata-kata yang akan dilafazkan sebanding dengan
akibat yang akan diterima?? *

semoga bermanfa'at





Wednesday, February 23, 2011

::TUKAR LAYOUT LAGI::

cantik tak layout terbaru ai nih..
ke sakit mata???
ke okeh??
ke tak menarik??
ke cantik tertarik??


hahahahha..nampak sangat ai ni takde keje kan.. :D

::VIDEOGRAPHER AGAIN::


hye uols..lame rasanya ai tak menulis dekat blog ni kan..ai nak story ni..hari tu kan ai ade mintak tolong uols untuk cari videographer kan..so my friend ada suruh ai tanya satu videographer nih..bile ai tengok fb, blog die semua ai puas hati la dengan hasil kerja die..sweet je..dan yang penting tak mahal pun okeh..memang berbaloi la..ai amek video untuk majlis akad nikah dengan sanding macam yang sebelum nih..and ada outdoor lagi..kire abang ni cover untuk majlis akad nikah+sanding+outdoor..i'm so happy..a million thanks to my friend farah sb da tolong ai..cayang ko..hehehehe :))


untuk photographer pulak ai amek keputusan untuk cari yang dekat area2 umah ai..kalau boleh nak yang boleh dapat banyak gift macam frame ke ape semua kan..kire berbaloi la kalau nak kene bayar sampai 2k kan..tapi harap-harap boleh dapat yang lagi murah dari tu la..doakan pencarian ai berjalan lancar okeh..



lagi satu maybe awal bulan 3 ni ai nak balik kampung..nak g survey butik kawen..nak tengok pakej semua..sambil tu nak jumpe abang videographer tu sekali..lagipun ramai kan orang kawen time tu..ade dua orang member ai kawen..satu dekat kampung satu lagi dekat area KL..so tengok la nanti nak pegi yang mane satu..uols tau tak ai tak pegi lagi kursus kawen..hohohoho....bile la ade masa nak g kan..





tata :))

Monday, February 21, 2011

::MENGANTUK WEI::




mengantuknye..ai dapat tido 3 jam jer..
ni semua sebab ai tengok citer korea mlm tadi..
kul 4 pagi baru ai tido..pagi tadi memang malas gile nak bangun
tapi bile pk my bos takde cuti lagi..ai terpakse g ofis jugak..
takut ada bende2 urgent..da la pagi tadi kul 7 baru ai bangun
tu pun sebab terlajak tido..serius terkejut bile tengok jam..
hohoho..sekarang ai sangatla mengantuk..
da la my sayang demam..sian die..pg2 lagi die kol..
mm..harap2 die cepat sembuh.. ^_____^



ok la tata :)







Thursday, February 17, 2011

::MARRY YOU::


It’s a beautiful night, We’re looking for something dumb to do.  Hey baby, I think I wanna marry you. 
Is it the look in your eyes, Or is it this dancing juice? Who cares baby, I think I wanna marry you.  
Well I know this little chapel on the boulevard we can go, No one will know, Come on girl. Who cares if we’re trashed got a pocket full of cash we can blow, Shots of patron, And it’s on girl.
Don’t say no, no, no, no-no; Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah; And we’ll go, go, go, go-go.  If you’re ready, like I’m ready.

Cause it’s a beautiful night, We’re looking for something dumb to do. Hey baby, I think I wanna marry you. 
Is it the look in your eyes,  Or is it this dancing juice? Who cares baby, I think I wanna marry you.






** ai asyik terdengar2 lagu ni dalam kepala ai..
hahaahhahaha..gilos kan.. :)) **



Monday, February 14, 2011

::PERKAHWINAN MEMBUATKAN SAYA STRESS::

ai memang stress..kenapa perkahwinan nak kene buat banyak perkara?
sakit la kepala ai..pening kepala semua..
kenapa la nak kawen ni susah?
kalau senang kan bagus..tak payah ai rasa macam nih
dulu ingt nak buat persiapan kawen tu seronok
tapi sekarang ai tak rasa pun seronoknya..
STRESS adelah!!


kan bagus kawen ni just akad nikah jer..senang..
tak payah pening-pening kepala kan..
ai takut ai kene hipertension jerk..hohoho...


ok la tata :))

Friday, February 11, 2011

:: VIDEOGRAPHER DICARI ::





tajuk macam menakutkan je kan..hahahaha
okeh ai nak cari videographer..da pening da nih
so sape-sape yang tau boleh tak share dengan ai..


THANK YOU SO MUCH!!
:))




Tuesday, February 08, 2011

:: THANK U SO MUCH PEVEYHACK.COM PHOTOGRAPHY..LUV U :)) ::

hai..ai sangat-sangat gembira hari ni..walaupun ai sibuk buat keje itu ini..dengan mood yang tak berapa nak baik semalam..tapi hari ni ai hapy sangat..nak tau sebab ape?


ai terpilih untuk buat 
pre-wed photoshoot secara percume okeh !!


siapa yang tak gembira kan..sebab photographer tu tangkap gambar sangat la cantek sangat..dan banyak idea menarik yang diketengahkan dalam sesebuah gambar..selain tu artis elyana tu pun gune khidmat photographer tuh..ngeeehhh..teruja betul ai..tak payah keluarkan satu sen pun..tp props, baju semua ai la yang kene sediakan..tak kisah la kan..berapa la sangat berbanding kalau ai bayar..paling murah ai penah tanya untuk pre-wed dalam RM599 tau..mahal kan? ini ai tak payah nak kuar duit..my sayang pun suke..ngehhh.. :D


nak tau tak macam mane ai boleh join contest tu? 


budak ofis ai la baik hati g tag dekat ai..so bile nampak contest tu ai pun join la..sebab masa tu ai tengah tunggu bos ai abis mesy. so boring la kan..ai pun hantar 2keping pic ai dengan my sayang beserta slogan ..masa tu tak mengharap ape2 pun sb my syg ni pemalu sikit..mesti die tak nak join contest2 nih..ai buat pun senyap2..sb ramai yang join so takkan la ai boleh terpilih kan..2minggu lepas tu ai check email rupanya ai antara 5 terbaik daripada 360 penyertaan..so agak gembira jugak la sikit..dan die mintak ai buat karangan tentang pre wed impian ai..tapi time tu ai mmg busy so ai buat simple karangan je..mmg tak panjang la kan..tp ai still harap boleh menang..hihihi..padahal ayat tunggang langgang..serius tak tipu..lame jugak ai tunggu takde feedback so ai bajet tak dapat la sb mmg simple sangat karangan ai..tapi tadi ada orang tag keputusan untuk pre wed percume tuh..ai mmg terkejut ai terpilih okeh..wahhhh sangat best gileerr..



so tolong suggest kan ai patut pakai ape untuk photoshoot pre wed tuh..ngeeehhhh :D ai takde idea sekarang nih..helpppp...... :))



ok la..tata :))








Monday, February 07, 2011