♥♥::us::♥♥

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, April 26, 2011

::CAMERA OWHHH CAMERA::



jatuh hati dengan camera yang comel menarik
kedeboomm..cantik..tertarik nih..
ahaksss :D







hihihi..semua camera ni chumel kan??
ai nak camera..sejak ai takde camera nih
mood nak update blog memang zero terus..
tak feel la update blog tanpa pic..huhu..




::khas untuk tunang tersayang::

buchuk! u sayang ai kan..nak camera plezzzz!!
untuk hantaran nanti eh..boleh kan :))
tenkiu...sayang u sangat.. :D
(tolong jawabkan bagi pihak dia..hahaha)





tata :))



::BB EKIN & AL::



pic kredit to yaty


Congrats to Ikin and Al..
atas kelahiran bb yang tersangatlah chumel nih..
semoga bertambah bahagia selalu okeh..


gilerrrr comel tau anak ikin..name die
Mika Al-Firaz

rasa nak amek je bawak balik..
tapi ai tak berani pegang..
sebab kecik sangat..
takut salah pegang lain jadinya kang..
bestnyeeeee dapat bb kan...
ai bile pulak??? hahahahahahha..
lambat lagi kowt..
tapi doakan yang baik2 untuk ai eh..





tata :))










Wednesday, April 20, 2011

::CAMERON HIGHLAND::

hikhikhik..ingat my housemate je yang g CH..ai pun nak pegi jugak..hehehehe..tapi bukan pergi bercuti la..ai pergi kursus...4 hari okeh..ai kene pulun habis2 buat kursus cepat-cepat..nanti da busy wat preparation kawen memang malas la nak pegi kan..


hohohoho...tak sabar rasanya..mesti best..sebab kursus tu kitorang tak duduk dalam class pun..tapi lebih kepada outdoor..panjat2 gunung kowt :)) ai pergi khamis sampai ahad nih..nanti ai amek pic banyak2 tunjuk kat uols eh..itu pun kalau ai ade camera la..hohohoho..my kazen tak bagi lagi camera :(


ok la..tu je ai nak cerita kat uols..ai siap beli baju, tudung, track suite baru okeh..tapi gileeerrrr murah..walaupun murah tapi sangat cantek!! nanti ai tunjuk kat uols okeh..



tata :))





::TAK DAPAT NAK GAMBARKAN DENGAN KATA2 PERASAAN AI KETIKA ITU..SANGAT SEDIH :(::

semalam sape tengok tv 9? ada ceramah agama..pukul 10.30 malam macam tu la..sebab kebetulan ai bukak tv time tu..masa belek2 nak tengok cerita ape tengok2 ade ceramah agama dekat channel 9..terus stay depan tv..seronok dan terharu ai dengar tau..da air mata tak henti2 mengalir..sampai ai terpakse lari pegi ambil tisu..


serius sangat sedih..kite sebagai hamba Allah yang memang banyak sangat kekurangan dalam hidup..banyak dosa..banyak perkara2 yang kite buat yang kadangkala kite tak perasan ape akibatnya dari perbuatan kita..ai memang banyak kekurangan..sana sini kekurangan..perangai pun tak berapa baik..bila dengar ceramah tu memang hati ai tersentuh..menangis2 depan tv..


Kalau uols dengar pun mungkin sayu hati..macam mane penceramah tu bercerita berkenaan Nabi Muhammad S.A.W yang terlampau sayangkan umat manusia..penceramah tu bercerita Nabi kite berkata 'Manusia adalah umat yang paling mulia'...tapi kite hari ni katanya lupa tentang itu...bila tanya pasal idola..kite sebut PM dan orang2 lain..tapi sebenarnya hanya Nabi yang sepatutnya menjadi idola kite..air mata Nabi kite mengalir bile mengatakan betapa rindunya beliau pada umat manusia yang pada masa tu belum lahir lagi..tapi kite di zaman sekarang bermacam-macam perangai..da tak macam umat islam dalam erti kata yang sebenar..mesti Nabi kite sedih kan..beliau la yang paling sayang kita..beliau la pembela umat manusia..yang akan bersama di padang Masyar nanti..


Serius ai sedih sangat bile dengar..ai sekarang belajar untuk menjadi seorang wanita dan umat yang baik..Insya Allah..diberikan kekuatan menjadi insan yang solehah..ai cube untuk menjadi seorang yang baik dari hari ke hari..doakan semuanya baik ye..ai tak tau nak tulis ape lagi..tak tau nak ceritakan bagaimana perasaan ai sekarang..bile teringat mesti ai nak nangis :'( better ai stop sebelum airmata ai mengalir lagi..



tata :))