♥♥::us::♥♥

Daisypath Friendship tickers

Friday, September 23, 2011

::SEMUA ORANG TAKDE MASA UNTUK AI BILA AI SANGAT SANGAT PERLUKAN SESEORANG::



Serius ai sangat kecewa dengan semua orang..
masing-masing ada kehidupan masing masing kan..
semua orang takde masa untuk ai kan..
bila ai perlukan sesiapa mesti time tu semua tengah busy kan..
ai tau la semua tu kebetulan..tapi ai still rasa macam ai kesorangan..


mungkin jugak ai sekarang tengah period pain..
sebab tu emosi lebih lebih..tapi serius ai sedih..
my sayang pun sibuk dengan keje..
my family pun same..masing masing tengah nak atur hidup masing masing
kenapa la semua ni berlaku masa ni..majlis kawen ai lagi seminggu je..
tapi banyak bende yang tak de lagi..


takpela..ai boleh uruskan semua sendiri
tak perlu mintak tolong sape sape kot..


**air mata tolong berhenti menitis!! **


tata :))



Tuesday, September 20, 2011

JIKA ANDA BERGADUH DENGAN KEKASIH HATI..SILA LA NYANYI LAGU INI UNTUK PUJUK SI DIA::


hye...
hihi..bagi ai gelak dulu....

okeh..layan....





baru ai tau lagu ni memang wujud okeh..kalau kawan ai tak post lagu ni kat fb mmg ai tak tau pun pasal kewujudan lagu nih..sebabnya my sayang kalau kitorang gaduh gaduh mesti akan nyanyi part yang ni..

"sadarkah kau kasih kelakuan kamu sungguh sangat menyiksa aku..padahal ku beri apa yang kau mahu tapi kau tak mengerti aku..sakitnya hati ku..dengan semua caramu.."

yang ni ai sambung eh..sebab ai dengar dekat video clip atas nih..ai rasa part yang ni die tak nyanyi dekat ai sebab kalau die nyanyi mmg lagi perang besar la kowt..hahaha..

..bila kau terus begini..nanti ku bisa pergi...aku mohon sayangila diriku di dalam hidupmu..dan kamu jangan kasar kasar lagi..dengarla pujaan hati...aku mohon mengertila..kita jangan bertengkar lagi..hadapi semua dengan dingin hati..dengarlah pujaan hati..

macam kelakar kan?? sebabnya tengah gaduh gaduh dan lepas tu ai diam..die tetibe nyanyi lagu ni..hari tu adik ai ade kat belakang pun die selambe je nyanyi lagu ni..sakit je hati dengar kan?? kalau korang rasa tak tapi ai sakit hati je dengar..ai suruh diam pun die tak nak..ai tak nak die anggap ai gaduh main main..padahal ai da mmg nak marah je..huhu..


okla tu je nak share..korang pun dengar la lagu ni..layann......




tata :))




Wednesday, September 14, 2011

::HAPPY 5th ANIVERSARY::


Syukur alhamdulillah akhirnya genap 5tahun hubungan ai dengan yang tersayang..ai mmg tak pernah menjangka yang kami masih bersama hingga ke hari ini..dan ai masih tak percaya dia adalah orang yg pertama dan harap2 die juga orang yang terakhir..ai tak nak merasa ditinggalkan atau meninggalkan..syukur sangat pada Allah S.W.T.


Dulu ai selalu fikir..macam mane boleh tahan dgn seorang lelaki lame lame..tak bosan ke? rupanya ai pun macam tu jugak..hihi..niat untuk kumpul banyak koleksi mmg tak jadi kenyataan..ahaks :P 


Banyak sebab kenapa ai jatuh cinta dan masih kekal bersama dengan si dia..ai pun nak main game 10 sebab kenapa saya jatuh cinta :D


1. Dia sangat sangat penyabar..means mmg PENYABAR..sebab kalau sape sape yang kenal and rapat dengan ai tau la ai ni jenis macam mane..keras kepala..panas baran..kuat mengamuk..kata ai je la yang btl..hahaha..(oppsss!!)

2. Dia sangat KELAKAR..kalau keluar mmg penat ai gelak okeh..asyik buat lawak je kejenye..

3. Seorang yang pandai memujuk..tak pernah jemu memujuk ai yang kuat merajuk nih..sampai ai rasa kalau ai merajuk tak leh lame dari beberapa minit melainkan ai off fon, itu kalau gaduh kat fon la..sebab die akan pujuk..letih la nk merajuk lame2 sb die mmg jenis yang tak kan putus asa..selagi kite merajuk selagi tu die pujuk..kalau die marah pun..die jgk yg akn pujuk ai sb ai mmg malas nak pujuk die.. :P

4. die bagi ai sepenuh kuasa sebagai kekasih dan tunang..macam fb die, email die dan mcm2 la..sume ai buat mcm sendiri punye..sb die tak kan marah..kdg2 suke hati ai je nak ubah2 pasword die atau tak bagi die men fb..haha..

5. Sangat memanjakan ai sb die jenis yang macam kapel lain jgk..tgh drive pegang tangan, kalau ai letih die akn suruh ai tido atas peha die..dan suke usap2 rambut..

6. Romantik..dia suke buat kejutan..mcm dtg ofis bg bunga..atau bagi ai anak patung..kalau ai mrh die akan berhenti dekat kedai bunga untuk belikan ai bunga.. :)) atau pagi pagi msg ai cakap sayang dan nak jaga ai seumur hidup die..hihi..

7. Ambil berat pasal my family also..bukan ai sorang je tapi semua family ai jugak..for me die sangat sangat hormat orang tua..

8. kalau die busy die tak kan reply msg melainkan kalau ai cakap 'ai rindu u'...baru die akan reply msg ai walau mcm mane sekalipun..tak taula kenapa..

9. Seorang pendengar yang baik..dia akan tadah telinga je dengar ai membebel..hihihi..biasela perempuan kan..

10. yang ni ai tak berapa berkenaan sangat..tapi ai anggap die hanya ambil berat pasal ai..die seboleh-bolehnya lebih suke ai duduk rumah..kalau nak ke mana mana pun kene tunggu die..kalau nak drive sorang2 mmg die tak bagi..kadang kadang ai kesian sebab die dtg amek ai pegi makan area umah die..lepas tu patah balik..kan lagi senang klu ai datang sendiri..da tentu tentu tempat tu dekat dengan rumah die je..


Banyak sangat yang die buat untuk ai..tak larat kowt nak letak semua..ai pinjam kata kata Zahiril Adzim - 



"Ya Allah, kalau benar ini jodoh, biar aku lawan untuk jodoh ini"




::Selamat Hari Ulang Tahun Yg Ke-5 Nor Affendie Nor Ehsan..saya sayang awak walaupun selalu saje nak marah-marah awak..Terima kasih kerana menjadi sorang kekasih dan tunang yang penyabar selama ini..Love u :))::




tata :))




Tuesday, September 13, 2011

::SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI DAN SELAMAT MENYAMBUT HARI MERDEKA::

hye,

Belum terlambat lagi rasanya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Negara Kita yang ke-54..hihi..sory la..ai sangat busy sekarang nih..sampai tak sempat nak update blog..bukan sibuk ape pun..cume skang ni pulun tengok reality show korean..best!! so ai takde hati langsung nak bukak blog..ehehehe.. :D


Cuti raya ai best..tapi macam biase la ai banyak duduk rumah je..kalau keluar pun just nak setelkan borang nikah..ai ni mmg jenis lagi suke duduk rumah kowt..tapi kalau my sayang ade mmg takde la melekat kat umah..asyik nak ajak die keluar je..kesian die penat ikut tunang die yang kuat berjalan ni :)


ai cume ambil cuti raya isnin dan jumaat je..next monday ai mc..sebab kurang sihat sikit..dan macam biase kalau tak my sayang yang hantar ai balik..of coz my brother yang hantar..die da habis belajar..so mmg duduk kampung la kan..tp macam biase sebab akk kesayangan die ni manja mengada-ngada so die datang putrajaya naik bas dan drivekan ai balik..ehehe..balik putrajaya pn mcm tu..die hantar ai dan die naik bas balik..sayang adik ai sangat :)


ai bukan nye sengaja nak mengada2 tapi mereka berdua iaitu tunang ai dan adik ai termasuk family ai tak bagi ai drive sorang..katanya bahaya..nanti tengah jalan tibe2 tayar pancit ke..coi!..ade ke cakap macam tu kan..hoho..so ai dengan rela hatinya duduk saje di sebelah driver dan tido..hikhik..


ni ade pic raya..tapi 2 keping jela kowt..kesian kitorang..masing masing takde camera..so amek pic dengan henpon jela..


kami hanya 3 beradik perempuan ^___^ semuanya selang kumbang dan bunga..ai anak ke-2..yang sebelah ai tu yang ke-4 dan yang sebelah kanan sekali tu yang ke-6..


ni time kitorang kene buat ucapan raya..hahahaha..kelakar..kitorang tiap2 taun mmg mcm ni..kene buat depan sepupu sepapat semua..dan direcord okeh.. :P dari kanan adik ai yang ke-7, ke-6, ke-4, ke-3, ke-5 dan ai yang ke-2..along dan adik ai yang bongsu takde..yang bongsu tu g beraya dengan kawan die..along ai pulak kene keje..tak dapat cuti..kesian kan..


korang punye hari raya macam mane..mesti best kan..ai sekarang ni tengah pening pasal persiapan kawen..banyak kot yang tak setel lagi..ni adik ai dapat keje sementara dkt LHDN..so nak kene survei pasal transport lagi..semua bende la..pening..ok la eh uols..



tata :))