♥♥::us::♥♥

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, October 25, 2011

::MACAM TAK PERCAYA JE AI KINI MEMEGANG TITLE ISTERI..WINK..WINK..::

dah lama ai tak update blog kan..serious ai blur bile nak update blog..lagipun sekarang ni mmg ai busy..masuk masuk keje je rasa stres..keje berlambak lambak kot..sampai nak rest pun tak boleh..owhh rindu masa 3minggu yang ai melepak dirumah tu..seronok sebab boleh bangun lambat..takde nak kejar ape ape..


okla ai nak cerita pasal majlis nikah..ai nikah 30 september 2011..sangat kelam kabut dan memeningkan kepala ai..start dari ai cuti tu..tiap tiap malam ai tido pukul 3 4 pagi tau..kalau da pengantin tido lambat apatah lagi my cousin n adik ai kan..mmg sekali la..ai buat kerahan tenaga kat diorang..kesian dorang kene dera dengan ai..hihi..tapi Insya Allah kalau ade rezeki lebih ai nak belikan dorang something..doakan ai murah rezeki ye..skang ni bajet lari sebab banyak bende yang ai nak kene cover balik..


malam sebelum nikah tu baru ai pasang inai..tu pun da pukul 12 malam..baru nak pakai inai uols..mmg kelam kabut..siap siap pasang dalam pukul 3pagi macam tu..so terus tido..esok dalam kul 7lebih da bangun..dengan mamai mamai ai pegi bukak ikatan inai kat tangan..ambik pisau..sebab susah nak bukak..tapi kan....masa nak bukak inai tu ai boleh terTOREH tangan sendiri..seriouss sakit gile..mak ai cepat cepat bagi minyak..panjang pulak tu torehan die..darah pulak banyak keluar..betul betul menguji kekuatan fizikal dan mental..sb kalau nak tau sepanjang seminggu sebelum majlis tu da jadi macam macam kot..yang tak penah jadi pulak tu..huhu..sampai ai rasa sedih sangat..rasa give up pun ade..


tapi Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan ai selamat dinikahkan..hehehe..ayah ai sendiri tau yang menikahkan anak die ni..tu pun ayah ai da gabra semacam je..sampai nak mandi..nak makan pun praktis tau..punyela nerves takut salah masa majlis nikah tu nanti..ai tak sangka yang ayah ai boleh sebut sekali je sebab ai da bajet ayah ai akan sebut banyak kali..sb ai tau ayah ai nerves tapi Alhamdulillah semuanya senang..Allah SWT permudahkan segala-galanya masa tu..cuma tok kadi minta ulang sebab ayah ai sebut laju sangat..my sayang pulak muka mmg cuak abis..pulak pulak tok kadi banyak sangat soalan..nasib baik boleh jawab..kalau tak kantoi..hehe..so dengan sekali lafaz ai bergelar isteri kepada N.A.N.E :))


ni pic masa majlis nikah..tapi sikit jela sebab ni pun photographer ai tag..kalau tak mmg takde la..satu family ai sorang pun tak bawak camera..huhu..amek pic pun gune hp ajo..so layannn....







muka cuak kan..hihi






ni bukan nangis eh..tapi ai berpeluh..hihihi..
ai tak menangis langsung..dulu bajet mesti nangis..
tapi rupanya tak..mungkin sebab nikah kat rumah..
so takde feeling sedih sedih kot..mak ai pun cool je..
cume mak mertua ai yang nangis tengok anak die.. :)



selamat akhirnya kami menjadi suami isteri :))



malu malu manja..uwekkkkk :P







tata :))




Wednesday, October 12, 2011