♥♥::us::♥♥

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, November 29, 2011

::Jatuh Cinta Pandang Pertama::


Tajuk taknak kalah kan..tapi betul ape..ai dah jatuh cinta pandang pertama..da penat mencari akhirnya kau kutemui juga..hihi..skema je ayat kan..

ai sebenarnya cari purse dari sebelum kahwin tau..susah sangat nak jumpe yang berkenan dekat hati nih..takde langsung yang first time ai pandang terus jatuh cinta meresap ke hati..ekekeke..

ai ni cerewet jugak sebenarnya ye..eh baru tau ke??..oke oke ai memang cerewet pun..nak cari handbeg ke..purse ke..kasut ke..memang la susah nak cari yang berkenan di hati..nak je ai design sendiri..tapi macam kreatif kan..so ahad lepas ai dengan my sayang keluar untuk cari barang barang die..memang takde niat nak shopping pun..tapi ntah kenapa hari tu tetibe rasa macam nak beli kasut..da bosan keluar asyik pakai selipar je..

so ni la kasut yang ai beli..simple dan biase je..tapi okelah..pilihan pertama ai bukan yang ni..tapi sebab da takde stock..ai amek jela yang ni..pagi tadi bile pakai nak ke ofis macam tak cantik pulak..huhu..tapi da beli nak tak nak kene la pakai kn..


masa nak suruh sales tu carikan saiz..jeng..jeng..jeng..tetiba mata ai terpandang dekat purse nih..apelagi memang terus amek dan tunjuk dekat my sayang..die pun cakap cantik..so terus suruh orang tu bungkuskan yang ni jugak..

bahagian depan..


ni pulak bahagian belakang..

ai memang suke purse yang kaler kaler macam nih..nampak comel dan sweet kan..my sayang kata macam budak budak..tapi tak kisah la kan..ai memang suke pun..purse yang sebelum ni pun warna warni jugak.. :P
baru la nampak ceria *_____^

owh my sayang shopping lagi banyak okeh..baju da berapa helai..dengan apekebendentah yang untuk main bola tuh pun die beli..yang macam stokin untuk letak dekat buku lali tu..lepas tu jeans lagi..ish ish ish..lebih dari ai tau..

seronok bile da kawen nih..dulu pun kitorang selalu jugak keluar..tapi bile time nak balik umah sedih je sebab ai sorang sorang je..tapi bile da kawen..lepas shoping shoping walaupun sampai tengah malam..balik rumah pun still dengan die jugak..banyak bende boleh borak..tak payah nak risau risau..my sayang pun kata da kawen lagi senang..semuanya mudah..kan...kan...cume tiap kali die nak balik jb tu sedih sikit la..Sikit la sangat kan :D




tata :))




Friday, November 25, 2011

::Tiap Kali Husband Balik Mesti Ai Asyik Terlupa::


okeh ini kisah benar tiada yang benar melainkan benar belaka.. :D


ai tak tau la kenapa dengan ai nih..bende paling penting pun bole lupa..bende ni berlaku tiap kali husband ai balik..macam die balik malam khamis..ececeh..esok bile ai nak pegi keje mesti ai tinggal hp dekat rumah..nasib baik my sayang ade dekat rumah..so ai takde la kelam kabut sgt sebab takde hp kan..cube my sayang tak balik..takde pulak nak tertinggal hp tu..hoho..agaknye bile tgk die terus tak igt pasal hp..macam ai beli hp untuk die kol je..so bile ade depan mata da tak berguna lagi fon tu :P


bagus jugak macam tuh..eeh tak tak..tak bagus..ai ni ade bos..bos ai selalu terlupa nak bawak sesuatu bile masuk meeting..mesti akan suruh ai hantar baju kot dgn tie dekat die..kadang kadang suruh hantar buku la ape la..lagi satu kalau ai tak reply mesti akan hantar msg yang same berulang ulang sebab die ingat ai tak dapat...alah boss, ai kadang kadang mane ade kredit nak reply.. :D


tapi ni pagi pagi ai da bagitahu my bos hp ai tinggal..lepas tu ade pegawai yang mc hari ni..bos tanye ai..tu la ai ni lupa bawak hp lagi..selalu mana mana pegawai yang takde dorang akan msg ai kalau dorang mc or ade mesyuarat luar..huhu..susah jugak kalau tinggal hp kan..so cik marni..sila jangan ingat laki anda je yang akan kol anda tau..


eh pagi tadi kan..ai kan..masa nak siap siap pegi keje tu kan ai pegi la duduk tepi katil sebab nak salam my sayang..die mamai mamai lagi sb pagi tadi baru sampai umah dari johor..lepas salam tu ai tengok je die sambil buat muke kesian lepas tu ai cakap
"sayang nak duit"..
so pagi ni ai dapat RM50...wink..wink..itu pun sebab takde duit kecik..hahaha..rasa seronok sangat bila dapat mintak duit dekat husband kan..lain perasaan die dengan mintak duit dekat tunang or bf..sebab bila da kawen kite memang tanggungjawab die..so ai memang rasa seronok... *__^

eh ai bukan takde duit ye..ade..tapi saje nak manja manja mintak dekat laki sendiri..lagi satu sebab ai malas pegi bank cucuk duit..nanti duit hilang lagi macam kejadian hari tu..



kesian tak muke kitorang....
ok jangan ckp muke nak kene lempang..kang ai kecik hati..hahahaha..lalalala..




tata :))





Thursday, November 24, 2011

::Picture Majlis Pernikahan & Perkahwinan::


Mesti bosan je korang tengok tajuk kan..jangan la bosan bosan ye..nanti ai kecik hati :D 
da la ai ni skang asyik nak sentap sentap je..biase la..laki jauh :(

ni ade pic masa majlis nikah dengan majlis sanding..ingat nak cepat2 hapdet pasal kawen nih sebab majlis ni da berlaku hampir 2 bulan kan..so tak mau la cerita lagi pasal nih..ehh tapi tak boleh jugak..sebab nanti nak tepek video time akad nikah dekat sini..ai tak dapat lagi dari videographer..maybe bulan 12 baru dapat kot..ai tak kisah sangat..tapi kalau boleh nak la hasil die terbaik kan..jadinya ai letak ape yang ade je la ye..



orang kuat majlis kawen ai :)


adik beradik ai cume 3 orang je perempuan..kiri nufus, me, linda dan yang kanan ni my kazen atie..
masing masing pakat pakai baju kaler biru..padahal ai tak suruh pun..pandai dorang..
tak payah nak suruh suruh..senang sikit keje ai..


bilik pengantin yang agak serabut di situ..hehehe..yela sarung gelang segala bagai
dekat luar..so dorang tak masuk bilik..tu pasal bilik macam tak kemas je..



pengantin bersama krew Videographer dan Photographer



cantik tak my kasut?? hikss :P






gambar berkaler...........


picture yang paling ai suke ^________^



siapa yang kawan dengan ai dekat fb mesti da bosan tengok gambar ni semua kan..hahaha..maaflah ye..siaran ulangan..dekat fb da lame kot letak..dekat blog baru lagi..so layankan je eh..




tata :))





::Semangat Nak Mintak Tukar Rumah::

Morning!!

ni excited nak cerita nih..semalamkan masa borak borak dengan kawan tetibe keluar topik rumah..ok sekarang ai nak buat pertukaran rumah jugak....tapi tengok senarai menunggu ramai bangat seh..so doa doakan semoga senarai tu berlari dengan cepat okeh..supaya ai dapat buat pertukaran rumah jugak..ehehehe..


kalau tak dapat taun ni pun takpe..sb taun 2011 ni pun tinggal berape bulan je lagi kan..so harap harap taun depan la..ai memang berharap sangat..sebab semua kawan kawan majoriti da dapat tukar..jeles..jeles...nanti bile family nak datang pun senang kan...sebelum ni tak mintak tukar sebab tak kawen lagi..sekarang da kawen..so semangat nak tukar tu makin menjadi jadi pulak..ececehhh.. :D


tarikh hari ni 24 November 2011 (Khamis)
bape lame lagi agaknye baru dapat tukar eh..oklah just nak update pasal ni je..biasela orang tengah excited memang macam nih..hahahahahha..ok bai!!




tata :))



Wednesday, November 23, 2011

::The Sourvenir::


ini ciri ciri malas nak hapdet..


ni separuh daripada sourvenir..banyak lagi tapi tak sempat snap..
ai amek gambar secara rambang je..malas nak amek gambar satu satu..



...........................................................................................................


sourvenir tetamu 

 :: gelas kaca
:: sumi 
:: gula-gula 
:: keropok


sourvenir kanak-kanak

:: kereta/bas/otromen/barang mainan
:: sumi
:: choki-choki
:: keropok
:: gula-gula
:: gula-gula yang bulat bulat macam mentos tapi bukan mentos :P

sourvenir pihak lelaki

:: kipas
:: sourvenir kaca (tak tau mcm mn nk explain)
:: gula-gula
:: sumi
:: keropok


sourvenir untuk kawan-kawan

:: kipas
:: gelas kaca
:: gula-gula
:: sumi
:: keropok


untuk yang tulis wish bagi pengantin

:: pen





tata :))




::Gambar Sebelum Majlis Pernikahan::


sory la ye sebab lambat update..ai memang takde mood nak buat entri pasal wedding sebenarnya..hehe..lagipun picture tak dapat lagi dari OP..tapi sebab sekarang ni ai tengah bosan bosan..so ai update jugak la..picture semua ai ambik dari camera orang lain...


ni gambar sehari sebelum majlis pernikahan ai yang berlangsung pada 30 September 2011..
ok la nak cerita banyak pun macam ai da lupa situasi masa tu..so layan gambar je la eh...



adik ai siap buat peace lagi..ai pulak siap ade calculator tu..tengah mengira bajet..mana mana bakal pengantin mesti akan sentiasa dengan calculator..sebab nak buat proses kira mengira..hihi..mane mane yang rasa tak perlu tu mmg ai cut cost terus..



ni pulak diluar rumah..masing masing sibuk potong ikan..serius ai tak tau pun..bila tengok gambar baru macam "ehhh..ni masa bile ni" hihi..nampak sangat ai tak amek tau kan..sebab mak dgn ayah ai yang uruskan semua..ai just duk pikir pasal pengantin je..maksud ai mcm persalinan, pelamin, sourvenir, hiasan bilik tidur, khemah dan yang sewaktu dengannya..pasal makan family ai uruskan..



Beramah mesra bersama ikan.. ^____^
nampak tak belakang  yang rumah warna kuning tu..itu stor..semua barang sumbat dalam tu..senang..hihi..



ni budak yang nak pasang khemah..lambat dorang pasang..esok nak nikah baru la nak pasang..itu pun setelah ai kol berkali kali tau..



siap sudah khemah untuk tetamu....



ni pulak dorang nak pasang stage for pelamin..



see? sikit je kan gambar yang ai ade..nak buat macam mane..camera pun takde..rasa macam menyesal je..sebab takde pic masa pasang inai..masa siapkan sourvenir..huhu..sedih betul..tapi bukan boleh putar balik masa kan..sebab ni la ai malas nak update..



tata :))


Tuesday, November 22, 2011

::Drama TENTANG DHIA::





ai suke tengok cerita ni sebenarnya..
sekarang ni sebelum pukul 7 da kene balik..
nak tak nak ai cakap dengan my bos..ahaks :P


ai sebenarnya memang jarang tengok tv..
sebab selalu da penat balik keje terus masuk bilik..
tapi sekarang ni memang ai tunggu okeh cerita nih..

ai tertarik sebab ade abang yang macho tu..
sape lagi kalau bukan Adi Putra..
nak nak pulak Nora Danish yang comel pun ade sekali..
dan jalan cerita tak menghampakan..


so meh kite layan cerita ni 
lepas ni boleh kongsi sakit hati same same..
lalalalala :D





tata :))




::Tak terucap dengan kata kata..CONGRATS TEAM MALAYSIA!! korang memang BEST!!::


tak tau nak kata ape..
seronok memang tak terkata..
tak sia sia ai dengan housemate tido lambat sebab tengok bola..
ai jarang tengok bola..sebab kalau kalah sakit hati..bole?
lepas tu tak boleh nak tido..hahahaha..

cume nak kata pemain harimau muda memang bagus..
apek terbaik!! baddrol jugak!!
semua semua pemain memang TERBAIK!!
kecuali fakri.......oit ai sakit hati tengok fakri main!!


******

TEAM Malaysia Hebat kerana Malaysia ade
Seorang MUSLIM, ade seorang TAMIL,
ade seorang GURU, dan yg penting team MALAYSIA ade
Khairul Fahmi Che Mat yg sentiasa cermat menangkap bola, dan
MALAYSIA juga ade Baddrol Bahtiar yg sentiasa 
berikhtiar menjaringkan gol dari jarak jauh :)

kekekekeke dan yang paling Hebat ialah
kerana MALAYSIA ade ONG ( Ong Kim Swee) !!





Congrats MALAYSIA!!




TERBAIK la apek!!





tata :))




Wednesday, November 16, 2011

::Malas Nak Letak Tajuk::

update saje-saje :

kalau korang perasan sekarang blog ai da tak boleh right click kan? masalahnya ai sendiri yang meroyan bila setiap kali  nak bace blog korang ai selalunya akan right click untuk bukak blog korang beramai ramai..tapi sekarang ai sendiri yang sakit hati bile tiap kali nak right click tak boleh...tak pasal pasal satu keje bila da bukak blog korang..kene g balik kat blog sendiri pastu bukak blog orang lain pulak...kalau korang tak paham ayat ai korang abaikan je la eh..sebab ai bila bace balik pun ai tak paham ape yang ai tulis..ni update sebab sakit hati..macam ni hari hari bukak blog sendiri pastu maki diri sendiri..hohoho..okbai..


sendiri buat..sendiri nak marah..
Tak Paham!!




tata :))



::Asyik Nak Rindu Rindu Jerk Kan (!)::



percayala..ai memang rindu budak kat bawah nih..
sob..sob..sob..
minggu ni ai sorang sorang la nampak gayanya :'(








ilysm




tata :))




Thursday, November 10, 2011

:: Rasa Macam Down Sangat :( ::

dear diari,


hari ni rasa macam down sangat..mudah sangat air mata ni jatuh..saat terdengar berita tu..rasa macam banyak persoalan dalam diri sendiri..kenapa kenapa dan kenapa??? berjuta juta soalan untuk diri sendiri..


mungkin ai tak patut rasa macam ni..tapi entahla..perasaan sekarang ni senang sangat terusik..mudah sangat air mata ni jatuh..ai sorang je ke yang rasa macam nih..normal ke ai nih? ai tak tau nak mengadu dekat sape..macam takde orang pun paham..macam perasaan tu tak boleh luah dekat sape sape pun..kalau luahkan pun bukan nya orang lain dapat tolong kan... :(


***
korang jangan salah faham ye..bukan masalah husband ai ke ape..no la..macam orang lain baru kawen jugak..my hubby sayang ai macam orang lain sayang wife sendiri jugak..ai bersyukur sebenarnya kawen dengan my sayang..yela ai ni dengan tak pandai masak la..malas la..ade ade je..sekarang ni kalau masak pun kitorang masak same same..die la yang lebih sb wife die ni tak pandai masak..and ai kene kiss die banyak banyak sebab tolong kemas rumah, hias rumah, basuh bilik air..tapi suke tunggang langgang kan baju baju ai..hihi..semalam masuk masuk rumah tengok rumah da jadi lain..bosan kot duk umah tu pasal macam macam keje die buat..tapi nak buat macam mane..die cuti time ai keje kan..so nasib la.. ^___^


ai ni culture shock lagi kot..macam tak percaya ai da kawen..kadang kadang boleh lupa pulak..hehehe..yela my sayang pun bukan selalu ade..ai selalu sedih sebab tak dapat jalankan tanggungjawab sebagai isteri yang baik untuk die :( yela kita kadang kadang penat bila balik keje..nak masak mmg da tak larat..kalau dulu ai selalu tak makan bila waktu malam..tapi bila die ade kene la rajinkan diri masak..rajinkan diri ke dapur..semua kene rajin..


kadang-kadang terfikir bila la kitorang dapat duduk sekali.....mmm....




tata :))



::THE SECRET CIRCLE::




ai sekarang ni jatuh cinta dengan cerita nih!!




tata :))



Wednesday, November 09, 2011

::RINDU::


ai rindu dekat sepupu and anak buah ai..
hehe..kecik kan sepupu ai..bukan yang belakang tu tau..
yang tu adik ai :P
tapi yang ai riba tu..yang lelaki tu sepupu ai..
yang sebelah tu pulak my first anak buah :))


owhhh...rindu giler dengan mereka yang kiut miut tu!!
tunggu balik kampung baru dapat jumpe :(



dua dua mata besar dan bulat..ikut ibu masing masing ^____^




tata :))



Friday, November 04, 2011

::KESIAN MY BABY..ASYIK KENE JE DIA::




ai tak tau la kenapa bulan Oktober ni macam macam benda yang berlaku dekat ai..dekat my sayang..dekat my family...semua la..segala bende nak jadi dalam bulan tu..


cuba tengok baby ai ni..ai keluar kejap je kot pegi bank..bukan ai parking tepi jalan besar ke ape..bukan ade kereta pun lalu lalang melainkan orang nak g bank je..kat situ jugak orang tu nak buat u turn..lepas tu boleh sagat my baby..tapi nasib baik orang tu tunggu ai untuk mintak maaf..ai pun malas nak panjang panjang cerita..bukan teruk sangat pun kan..tapi still la sedih tengok bb nih.. :'(


lepas satu..satu hal yang jadi..memang menganggu emosi betul..dengan duit dalam bank kene telan..tak pasal pasal nak kene buat report segala bagai..kalau time tu jugak die refund duit takpe jugak..ni sampai sebulan nak kene tunggu..huhu..menduga kesabaran sungguh..


ok la..tak mau membebel panjang-panjang lagi..nanti ai sendiri yang sakit hati kan..eh esok da nak balik kampung..yeaaayyy!! taun ni balik umah family ai..tak sabar nak tunggu my sayang balik malam nih..da 2minggu tak jumpe :) esok baru gerak balik kampung same same...sebelum tu ai nak ucap:


::SELAMAT HARI RAYA HAJI::
Berhati-hati bawak kereta ye..
semoga kite semua selamat pergi dan kembali




tata :))





Thursday, November 03, 2011

::BUDAK YANG SELALU TIDAK MENDENGAR KATA::


Kat bawah ni adalah seorang budak yang selalu tidak mendengar kata :))

*
*
*
*
*
*
*



ni adalah salah satu dari aktiviti Kementerian..
Jogging dan Bersenam Robik!! 


2 perkara yang ai susah sangat nak buat okeh..bole dibilang dengan jari berapa kali je ai buat bende ni selama 25 tahun hidup dimuka bumi nih..ai adalah seorang yang tak aktif sukan langsung sejak dari ai sekolah rendah sampai sekarang..masa sekolah dulu bila ada apa apa aktiviti yang melibatkan sukan memang ai akan lari..nama je masuk kelab bola jaring la konon..hoki la..tapi tak penah join pun..main pun tak pandai..*malu* 


kasut sukan pun ai tak pernah ada kalau uols nak tau..tiap kali terpakse join aktiviti macam ni mesti ai akan pinjam kasut sport orang lain..tak penah ada pun..hihi..bukan tak nak..tapi ai tak tau nak buat ape dengan kasut tu bila da abis aktiviti nanti..padahal akan akan datang banyak lagi kot dorang buat aktiviti  mcm nih..dasar degil kan..!!


Berbeza betul dengan my sayang..dia kasut futsal pun sampai 3 4 pasang..belum kasut bola lagi..huhu..dulu ai ingat sama je kasut futsal dengan kasut bola..sebab main bola jugak kan..tapi rupanya tak..gile ketinggalan kan ai nih..hehe..ai pun jenis malas nak g ikut my sayang main futsal..serius bosan..semalam my sayang kol ai sedih sedih sebab kasut dia yang kaler oren tu hilang..ai pun tak tau kasut yang mane satu sb banyak sangat..itu pun nak sedih sedih kan..ntah ape ape je..sayang sangat pun..ececehhhh...marah pulak..padahal...!


ok stop mukadimah ye..panjang sangat pulak..sebenarnya nak cerita pasal aktiviti sukan dekat ofis ai..masuk-masuk ofis je lepas cuti kawen kene join pulak..dorang main letak je nama ai..sebab ai takde komitmen family..yela hubby pun jauh kan..so mmg takde hal la kalau balik lambat..lagipun rumah ai dekat je dengan ofis..tak sampai 5 minit pun..jalan pun bole je kalau nak..tapi penat kot..memang tak la kan..


aktiviti dibuat lepas abis ofis hour..dalam pukul 5.30 ptg sampai 7.00 malam..dan yang kelakarnya ai tak tau langsung temanya adalah Merah uols..Sumpah ai tak tau..ai tak bace email sampai abis pun..pelik je dorang tengok ai pakai kaler pink..ai punye segan jangan cakap la..da la pakai selipar kan..hahaha..lantak la..orang lain elok je pakai kasut..maaf la ye..nasib baik ai pakai selipar..kalau pakai high heels lagi naya..nak buat macam mane..orang takde kasut..sob..sob.. :(


pilih mana satu pilihan anda :P



ni masa bersenam robik..susah sangat pakai selipar so ai berkaki ayam je..
dorang jahat okeh main acah acah nak pijak kaki ai..
nasib baik buat kat dewan..itu pun sebab hujan lebat..mula mula buat kat luar..


sesi pendaftaran..dapat sourvenir tau..
Bag+Botol air yang cantik+air tin untuk menambah tenaga..sweet :)


majoriti semua merah kan...nak buat macam mana..
ai salah pakai baju..**malu



perasan tak sekarang ai rajin update blog sejak sehari dua hari nih? hihi..mood rajin dah sampai kot..tapi macam biasa la..ai tak tau nak buat ending macam mane..so okla eh..jumpa lain update :P





tata :))

::APESAL RAMAI ORANG YANG BUAT CONTEST YE::

ramai gile kan orang buat contest..
ai pun rasa macam nak buat..
tapi biase la..takut takde orang join..hihihi..


tengok la nanti..kalau tibe2 terExcited ke kan..
bole jugak buat contest..pastu pakse korang join!!


xoxo :P




tata :))




Wednesday, November 02, 2011

::BUTTON BADGES FOR MY WEDDING DAY::


Cantik tak my button badges..? hihi..
serius comel dan simple..ai tempah dengan satu laman web ni..
tapi ai lupa la ape nama dia..kad kahwin ceria kot kalau tak silap ai..


korang kalau yang nak kawen boleh try order button badges nih..sesuai untuk family and sedara mara yang tolong di majlis korang nanti..untuk my family dan pengapit ai tulis nama diorang sebab family and pengapit of coz la kita tau yang dorang akan tolong secara langsung kan..

tapi yang lain just wedding crew  je..sebab ai tak tau siapa yang akan tolong kan..nanti kalau takde nama ade pulak yang kecik hati..so ai amek langkah selamat dengan tak payah tulis  nama..so sapa-sapa yang tolong boleh dapat button badges nih..^____^


pilih..pilih yang mana korang berkenan..hehehe..


untuk pengantin pun ade tau..tak nak kalah..hehehe..



kalau korang nak laman web die nanti ai cari balik dan letak link kat sini ye..ok la..daaaa..



tata :))



::AI NAK SEWAKAN MY BAJU NIKAH..KALAU ADA YANG BERKENAN DO EMAIL ME YEAH (!)::


tengok tajuk pun korang da tau kan..sebenarnya ai tak terfikir pun nak sewakan my baju nikah..tapi bila mak andam ai tanye ai nak sewa ke tak sebab ade orang tanya..ai pun ok jela..tetiba nak buat entry pulak pasal bende nih..so kalau ade yang berminat nak tengok dulu ke..no prob..boleh emai ai di 


nora_maney86@yahoo.com


segala pertanyaan mengenai baju bole email ai ye..sebabnya ai da jarangggg sangat bukak blog..so ai tak perasan komen-komen korang..biase la..ai malas nak masuk kan password..hihi..gile pemalas kan.. :D




ni contoh baju nikah ai..ai tak dapat lagi pic dari photographer..so ai just ade pic ni je..nanti kalau ada pic yang lagi clear ai letak kat sini ye..owh lagi satu..ai nak sewa tu termasuk anak tudung, veil dan selendang :))






tata :))