♥♥::us::♥♥

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, December 21, 2011

::Reformasi Budak Bijak Pandai ::


tajuk ni ilham dari kawan facebook :)
Nicky



gambar ni ai ambil dari facebook..**nicky akak pinjam gambar ni eh** 

ni nak story sikit..dari tadi ai dengar orang bising bising dekat bawah..siap menyanyi lagi..ofis ai dekat tingkat 13 pun boleh dengar suara diorang tau..hihi..tapi sebenarnya ai bukak tingkap..kalau tak bukak ai tak tau ape jadi dekat bawah tu..lgpun sejuk sangat pun ofis nih..

okeh pasal yang jadi dekat bawah ni kan..ntah ape la yang dorang nak kali ni..malas ai nak jenguk ke bawah..so da ade orang tag pic ni dekat fb..ai pun letak la dekat blog..ehehehe...

diorang ni semua student..tapi kan baik kalau diorang belajar pandai pandai..eh silap..dorang memang pandai pun..kalau tak pandai takde la masuk Universiti kan..tapi tak payah la nak buat macam nih..ntah apa apa ntah budak budak nih..name je budak U..hohoho..okeh la..ai nk story tu je kat uols..babai...




tata :))

Friday, December 16, 2011

::Entri pasal Cherating::




ai letak pic ni dulu la..story later later okeh..
sekarang sibuk dengan 5s..
Isnin ni da nak kene check..huhu..abisla..

help....!!




tata :))




Thursday, December 15, 2011

::Karenah Gaduh gaduh Manja Kami::

story ni pasal 2minggu lepas..biasela ai kan jumpe my sayang sebulan dua kali atau pun 2 minggu sekali jek..uhukuhuk -.-"

sedih jangan cakap la kan..memanjang je sedihnya..tapi sekarang da biase kot..boleh manage lagi perasaan..dan takde nak nangis nangis meraung bagai macam awal awal kawen dulu..tiap kali balik menitis je airmata nih..my sayang pun on the way balik pun menangis sepanjang jalan..ehekehek...tak malu :P

hari tu bangun bangun dari tido ai terus bukak tv..my sayang tido lagi..ktorang tido depan tv sebab dia suke tido sambil tengok tv..so bila die bangun ai tak tau la macam mane kitorang boleh gaduh..ai selalu memang tak ingat kitorang gaduh pasal ape..biasela pelupa katakan..

ai malas nak ingat sebab kami jarang gaduh besar..kalau gaduh pun pasal hal remeh temeh..biasenya ai la punca nya..contoh yang paling senang..ai selalu tak puas hati kenapa die suke tulis TOPUP jadi TOUP..lepas tu kadang kadang gaduh sebab bende tak masuk akal pun iye jugak..ehehehe...so bile da gaduh tu mesti die cakap..

him : "syg mcm tak suke je dy balik"
me : "memang pun..g la balik jb sane"

lepas tu ai malas nak layan die..tapi selalu bape saat lepas tu mesti die akan letak kepala atas riba ai..konon2 majuk la tu kan..die lagi manja dari ai..sepatutnya ai yang manje kan..hihi..

hari tu masa gaduh gaduh manja tu ai tengok die da takde kat rumah..so ai pk mesti die belikan makanan sebab lapar kowt..ai pun lapar..jadinya ai tengok la tv..tak sampai 15 minit macam tu die datang dekat ai cakap "syg nape tak cari dy..penat dy menyorok dalam ALMARI"
almari okeh..jangan main main..hahahaha..

amboi amboi..macam la orang nak cari die..lain kali nak main sorok sorok pun bagitahu la..boleh ai cari..lepas tu ai tengok baju baju ai yang da lipat cantik cantik memang bersepah sepah la..nak marah pun tak jadi sebab die comel sangat..hihihi..

penah satu hari tu pun ai merajuk dengan die..ai tutup pintu..bile ai nak bukak pintu die boleh berdiri sambil buat muke menakutkan..sumpah takut okeh..sampai ai menjerit kuat..sb ingat laki mane masuk rumah..hahaha..ok ai tak lupa ai ade laki..tapi ai ni fobia sikit..lepas tu suke imagine bukan bukan..takut la kan..sekarang ni macam macam boleh jadi..

my sayang suke buat perangai dengan ai tau..tapi ai sayang sangat sebab selalu masak untuk ai..eh tak tak bukan sebab ni ai sayang die..jangan salah faham ye..ai da cakap tak payah masak..tapi die nak jugak lagipun sejak kwen ni kitorang duduk rumah je..malas nak keluar pegi mane mane..duduk rumah lagi best tau ^____^

satu lagi baru ai teringat..haritu housemate ai da tegur ai..sape yang tak tau ai duduk dengan kawan lagi tau..sebab my sayang duduk jauh kan..tp sekarang ni adik ai pun duduk sekali..sb kawan ai da dapat rumah lain..huhu -.-" sedih sebab lepas ni tak boleh nak gosip gosip..harap harap duduk jauh pun still boleh keluar keluar macam dulu..yaty nanti da pindah pun jangan lupa ajak keluar tau :)

sambung balik..housemate ai tegur jangan masukkan baju my sayang dalam beg..hahaha..okeh yang tu memang lawak..satu hari tu my sayang cakap dengan ai "sayang macam nak suruh dy balik jb cepat cepat je"..ai pun macam pelik la kan..ai mane penah cakap mcm tu..ai lagi suke kalau die ade..rupanya sebab setiap kali ai basuh baju die..ai akan lipat cantik cantik letak terus dalam beg..semua barang die ai letak dalam beg..ai takde niat ape ape pun..ai cume nak memudahkan keje..nanti takde la tercari cari barang or tertinggal bile nak balik jb..tapi cara ai salah kot..huhu..so bile cite kat my housemate die cakap lepas ni ingat jangan buat mcm tuh..hahaha..okeh2..yang ni kene ingat masuk dalam kepala :P

rindu ini budak..jumaat ni die balik..yeayyyy!!
ilysm..




tata :))






Wednesday, December 14, 2011

::nitez nitez::

Salam & hye korang korang..

Malam ni mmg rasa penat btl..tak habis penat balik cherating lg da kene bertugas di Royal Chulan pulak.. Nasib baik dalam kl je..fuhhh -.-"

Rasa letih sgt..badan pun sakit sakit..ai sebenarnya kene bertugas atas pentas..mmg tiap kali event mesti nama ai naik..takpela..berkhidmat utk negara..ececeh poyo je kn.. Da la event kali ni die buat malam..so mmg mengantuk la..tadi pun ai masuk ofis kejap je..setelkan keje my bos lepas tu terus balik..gatal jgk nk masuk ofis wlupun bos da bagi izin balik umah terus..

eh pasal cherating tu ai update satu satu ye..xsempat nk update blog..jumaat smpi ahad ke cherating..isnin smpi rabu pulak kene ke Royal Chulan..nanti la ai update satu satu ye:-)

Rajin pulak ai update malam malam kan..hihi..ai terajin beli hot ticket..tgk orang buat ai pun gedik nk buat la :-P tapi entry still kelam kabut sb ai tak tau kat mn nk gune icon icon justiffy semua tu melalui gtap..nt la godek godek..

Okla ai nak berfb jap..lps tu nak tido..mengantuk..nitez korang..



Tata :))




Friday, December 09, 2011

:: Suria Cherating Beach Resort, Pahang ::











cantik kan? ai tengok gambar dalam laman web ni pun teruja okeh..kejap lagi ai nak gerak ke Cherating..tak sabar nak pegi sane..yela..ai bukan penah jejak kaki ke Cherating nih..penah dengar name je pown.. :(

sepatutnya my sayang join sekali tapi last last minit cancel pulak sebab die kene keje hari sabtu..ai nak merajuk la jugak kan..tapi merajuk pun bukan die boleh ikut jugak..so ai saje bakar bakar die cakap tempat ni cantik la ape la..hahaha..hangin je die sebab tak dapat join..

majoriti budak ofis ai semua bawak husband dan anak..sebab memang boleh bawak family..hari tu masa dalam meeting pun my big bos tanye ai sama ada bawak husband ke tak..jawapannya memang tak la kan..ai bawak diri sendiri je..hihi..takpela..boleh enjoy jugak..ramai lagi kawan kawan yang belum kawen..

da lah dorang asyik nak usik usik ai..ade ke masa dalam meeting tu bos tanya 'awak suke makan asam boi tak'..ofcoz la ai jawab tak..sebab ai memang tak suke asam boi..lepas tu semua gelak okeh..kakak sebelah ai cakap maksud my bos tu adelah 
"Adakah Anda Pregnant"
....baru la ai tau..sebab selalu orang mengidam kan suke asam asam nih..tapi ai tak makan asam hokeh..ai tak berani nak sentuh sebab masa kecik kecik dulu ai hampir kene operate..doktor tak benarkan ai makan asam..sebab die cakap perut ai nipis..so bahaya..jadiknya sampai sekarang la ai takde keinginan nak makan..

eh eh ai nak cerita pasal Cherating je sebenarnya..da jauh pulak simpang kan..kejap lagi dalam pukul 2 or 3 petang baru nak gerak kot..kitorang naik 2 bas..sebab ramai yang pegi..ai ingat nak naik bas awal..so boleh sampai awal dan boleh la berjalan jalan kan..

dengarnya banyak aktiviti yang dorang buat..karoke la..persembahan la..macam macam lagi aktiviti pantai..mesti seronok..tapi ai takde camera...sob..sob..sedih je..sebab tak dapat nak ambik gambar banyak banyak letak dalam belog..tapi takpe..nanti ai cilok cilok gambar yang dorang amek okeh..


Doakan kitorang selamat pergi dan balik ye..tenkiu ^______^




tata :))



Wednesday, December 07, 2011

::PUISI CINTA ZAHIRIL ADZIM UNTUK SHERA AYOB::



Aku pasti punya masalah tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana.

Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala

Isteriku.
Selamat datang ke hidupku.
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.

Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.



Tersentuh kan..kalau my sayang macam ni..pengsan ai..hihihi..tapi memang tak la..sebab die malu nak buat bende bende romantik depan orang ramai..melainkan kalau ai dengan die je..tapi itu pun kadang kadang..ke jarang jarang :P

walau macam mane pun ai tetap sayang :)



tata :))




Friday, December 02, 2011

::Saya Rindu Ini Budak::


Assalammualaikum...

pagi ni kan masa tengah buat claim untuk bos tetiba ai ternampak gambar si comel dekat bawah ni..okeh....sumpah comel gile...rasa nak geget geget cium cium pelok pelok manja je.. :))

Mika rindu dekat kakak tak? muhahahahaha..perasan diri masih muda kan..padahal ibu mika ni kawan ai..sebaya pulak tu..ish..tak malu betul bahasakan diri kakak..

Ahad ni kalau jadi plan nak tengok rumah baru kucai..boleh peluk cium si Mika nih..hihi..ai kan selalu cerita pasal mika dekat my sayang..lepas tu my sayang cakap

"sayang..jom pegi pinjam Mika nak..hihihi"

amboi suke hati nak pinjam pinjam anak orang ye..macam ibu die nak bagi je..nak tinggal dengan pengasuh dulu pun ibu die da nangis-nangis sedih ( tumpang lalu kin :P )..ni nak pinjam sehari pulak..mau melalak ibu die..da bantal peluk die takde.. :P



tengok..comel kan? bile tengok pic ni rasa geram nak peluk-peluk kiss kiss je..



tengok la budak kecik comel nih..bukan main besar lagi tempat mainan die tau..ibu die tunjuk dekat kitorang tau video budak kecik comel ni dengan kucing mainan..amboi bukan main takut lagi die..siap bile kucing tu pegi dekat die..die boleh tendang kucing tu..hahahaha..comel sangat..ai tak sabar nak ade baby..tapi ai takut..huhu :(


ni da penat main die tido pulak..masa ni ai dengan housemate ai yaty da nak balik da..tengok die tido..so kiss kiss..pastu nak gerak balik umah..tp bole pulak die bangun..amboi macam tak kasi kakak balik je :P..kakak lagi??..takpela nak buat macam mane..tangan ai yang gatal nak taip kakak..hehe..so kitorang pun main lagi dengan die..malam tu memang lambat kitorang balik umah..tapi takpe..jalan kaki saje..umah dekat katakan..nasib baik takde orang nak culik kitorang yang cantik manis nih...hahahahaha...

** banyak kan perkataan kiss peluk dekat entri nih..maknenye ai memang geram dan rindu dekat si comel nih :)




tata :))



Thursday, December 01, 2011

::The Twilight Saga Breaking Dawn Part 1 & Ombak Rindu::


hi uolss!!



ahad lepas ai dengan my sayang tengok cerita nih..daripada yang first sampai yang ni tak penah tinggal okeh..semua tengok dekat wayang.. :))

so far yang boleh ai cakap cerita ni best..best..best...tak pernah menghampakan..so korang pergila serbu wayang beramai ramai okeh..ai tak sabar nak tunggu part 2 pulak..masa bella da jadi vampire..

owh petang ni ai nak berdating dengan housemate tonton cerita kat bawah nih..harap harap best la sebab ai sesungguhnya tak teruja dengan cerita nih..tapi sebab my housemate tanye..die nak belikan tiket..so ai okeh jela dari duduk dekat rumah..

Novel die memang ai da bace since ai sekolah lagi..memang best..tapi bile nak buat cerita..mmm..ai tak boleh nak feeling sangat sb ai tak suke Maya Karin dalam cerita ni..tak cantik okeh..dengan pakai tudung ntah ape ape..macam tak boleh nk pakai elok elok..dalam imaginasi ai watak Izzah yang Maya Karin bawak adalah sangat cantik okeh!! 

lagi satu ai tak ingat adekah watak Izzah tu kacukan??..sebab Maya Karin ala-ala mix kan..so macam terencat pulak imaginasi ai..tapi takpe..kite tengok cerita ni dulu okeh..nanti kalau rajin ai akan story dekat korang..harap-harap cerita ni tak menghampakan ai..






tata :))