♥♥::us::♥♥

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, May 29, 2012

::Kejutan pertama dari seorang suami::


tajuk pun uolss da boleh tahu pasal ape kan..


Jumaat lepas 25 Mei 2012, masa ni ai baru je balik keje..entri sebelum ni kan ai ade cerita yang my sayang ade dekat rumah walaupun ai terpakse keje hari tuh..dan hari sebelum-sebelum tu jugak..eh baru ai perasan..rajin jugak ai ni eh.. :p


masa bukak pintu tu ai da terbau asap rokok da..nak-nak pulak ai ni memang jenis tak boleh bau asap rokok sb nanti ai susah nak bernafas..mmg rasa nak marah la time tu..dan rasanya semua orang pun tak suke asap rokok kan..melemaskan dan memeningkan kepala..so dalam hati tu mmg tgh merangka-rangka ayat  nak marah die la tapi baru je ai nak bukak mulut sebut 'dady' tibe-tibe mata ai ternampak sesuatu.."eh ape bantal sofa ni buat dekat dpn pintu nih"..so ai pasang lampu bagi clear..al maklumlah ai kan rabun..

so jeng-jeng-jeng mata ai terus melekat kat bende bawah nih >>>



bila ai rapat lagi baru nampak dengan jelas bende ape kat bawah ni..


masa nampak ni..kepala ai da pikir 'eh bukan besdey ai'
'anniversary pun belum lagi'


tengok kad dekat situ..


mata ai terus tertacap kat tulisan "daddayy sayang mummy"
siap sign dengan tulis hari bulan lagi..
(tapi salah tarikh..adeke letak 24..nampak sgt tak tau tarikh) :D

owhhh..terharu..sob..sob =.='




ni la hadiah yang my sayang bagi..
so sweet tau..suke buat ai terkejut..sebab die jarang sangat mcm nih..
susah la nak jumpe time die mcm nih..

tenkiu so much sayang..ai love u... :))



muke ai nampak terharu tak? 
fine..memang tak la kan..ni muke cover cun..hohoho..


owh god..da lama sangat rasanya ai tak amek gambar kan..ni minggu lepas punya gambar..pakai hp je..sob..sob..dgn tak mandinye..dgn t-shirt bangun tidonye..so ai kasi edit ini gambar..sb kalau tak edit jgn kata uols, ai pun tak sanggup nak tengok muke ai yang selebet itu..


ofcoz la dlm belog kene letak gambar cantik-cantik kan..hehehe..time ni my sayang ajak ai pegi cari sarapan..die suruh ai cpt..tak pyh mandi sb die kata buat ape nak cantik-cantik...ai bukan keluar dari kereta pun sb die yg pegi tapau..so salahkan die bile die kata 'sayang cantik bile bangun tido' holloh hollohhh holloooohhhh..ayat bukan main manis lagi ye...laki sape la nih.. ^____^ 

okeh ofcoz la laki ai kan.. :D


bile ai tengok surprise-surprise yang die penah buat kan..terus ai terfikir..eh ai tak pernah nak buat macam ni dekat die kan..da lame sangat ai tak bagi die hadiah..asyik die je yg buat surprise untuk ai..so malam tadi ai terus jalankan operasi tanya die nak hadiah ape..konon-konon kawan ai nak bagi hadiah dekat suami die la kononnya tapi tak tau nak bagi hadiah ape..so pura-pura la nak tanya my sayang kan..sekali die jawab

PS3

haaa hambek kau!! nak hadiah yang mahal-mahal je..boleh bangkrup ai kalau macam ni..hari tu pun masa die tanye tokeh kedai tu ai dengar tokeh tu sebut 1k ke atas..huhu..kopak makcik..so marilah berdoa supaya ai dapat belikan die ps3 sempena hari jadi dia yang nak dekat nih...


bile tengok balik surprise yang die buat..terus terharu..terharu...dan terharu..so marilah mengumpul duit untuk  mengembirakan yang tersayang di hari kelahiran..








link di atas ni buat ai teringat kenangan lame dulu..bile suke..bile gaduh..bile sedih..bila gembira..so doakan hubungan kami kekal hingga ke akhir hayat tau..Amin ^____^





tata :))




::Selamat Hari Lahir Kawan::


picture ai cilok dari fb aimi..ngehhhhh :P

........................................................................

Selamat Menyambut Hari Kelahiran Darling..
Semoga panjang umur..murah rezeki..dikurniakan kesihatan yang baik..
Dikurniakan keluarga yang besar dan bahagia..
dan semoga segala ape yang u impikan tercapai..Amin..


ai sentiasa doakan segalanya yang terbaik untuk u okeh sayang..
semoga selamat semuanya ^___^

luv u so muchhh!!

.................................................................................

owh ai rindu waktu kite belajar dulu..duduk satu bilik..makan same-sama..borak pasal lelaki la..pasal baju la..semuanya kite buat same-same dulu kan..dulu katil pun sebelah menyebelah..siap rapatkan katil lagi..owhhhh rindu..rindu..u dan aien orang pertama yang ai kenal dulu..yela..ai kan masuk lambat..tapi nasib baik jugak..so takde la kene orientasi..ngehhhhhh :D


thanks sangat-sangat dekat kakak angkat u untuk trengkas dan shorthand tu sebab kak ain yang kenalkan ai dengan uols..lepas tu baru ai kenal geng-geng yang lain..ape-ape pun korang memang best sangat..ai bersyukur sangat sebab kenal korang masa tu..zaman study pun jadi bertambah seronok dengan ragam-ragam korang semua..kalau ingat balik kenangan dulu mesti ai tergelak sorang-sorang okeh..hahaha..


dulu ingat tak kite selalu mengintai budak lelaki main bola kat court bawah..mentang-mentang la kite duduk bertentangan dengan court tu..asyik nak mengintai je..ai ingat lagi anis jerit kuat-kuat panggil abang yang gemuk tu..ape eh panggilan kite panggil?? ala yang gemuk rambut kerinting tu..abg tu la yang panggil geng kite dulu kan..tapi ai rasa masa tu anis yang suke jerit panggil..hihihi..lepas panggil masing-masing menyorok sambil gelak-gelak kan..hahaha..tp ai rasa masa tu ai, anis dengan kucai je yang gatal kowt..korang yang lain tak sangat.. :D


ai harap sangat pertalian persahabatan antara kite semua tak kan putus sampai bile-bile walaupun sekarang da jarang sangat contact satu same lain..yela ai tau semua sekarang pun busy dengan hidup masing-masing kan..tapi ai harap ade masa untuk kite keluar dan berseronok macam dulu-dulu =.='


okeh la da banyak sangat ai membebel..ingat nak wish besday je..tapi boleh pulak macam-macam idea mencurah-curah nak story dekat sini..ape-ape pun, aimi happy birthday again..(28 May 2012)..luv u so muchhh!!




tata :))






Friday, May 25, 2012

:: Baiknya hati..Anak sape la nih..hikhik ::



baiknya hati orang yang letak makanan ni atas meja ai tau..
ai memang tak makan pun lunch tadi..
sebab sibuk sangat belikan makanan untuk suami..
ceh..ceh..ceh..suami katanya..hihihi..skema je panggilan kan..


my sayang ade dekat rumah hari nih..so kene la jadi isteri mithali..
belikan makanan untuk die..hihi..mithali sangat la..
kesian die duduk rumah sorang-sorang..ai tak cuti pun..
sebab takut my bos kelam kabut nanti dengan meeting lagi..surat lagi..
sebab tu la ai ade di ofis hari nih..


eh..malam ni ai nak ajak my sayang pegi hari belia...
korang da pegi tak?? ape yang menarik dekat sane eh?
my sayang da la tak suke tempat yang ramai orang..
tapi tak kira la..nak jugak pujuk die..putrajaya ni banyak buat event
tapi ai tak penah pun pegi okeh..padahal kalau jogging tu sampai je..
ececeh..macam nak jogging kan..so jom-jom malam ni kite jmpe kat sane.. :D


tapi ai takde camera..sob..sob..sob =.='
ai ni asyik la mengidam nak beli camera tapi tak beli-beli...stress tau..
ingat bulan ni nak beli..tapi boleh pulak tayar kereta buat hal..
so my sayang g ganti dua tayar kereta..dan sekali buat servis..
nasib baik la pakai duit die..tapi tak dapat la ai nak pow die..
ish..ish..ish..tak dpt jugak nak beli camera..


eh da pukul 4.40 da nih..ai nak setelkan keje..
tepat kul 5 petang da boleh balik..hari ni boleh balik awal sb my bos takde..
hikhikhik..okla..tak sabar nak g dating malam nih :p



tata :))






Thursday, May 24, 2012

::Anti Sosial::


tajuk di atas beserta dengan tanda ???...


ai ni anti sosial ker? yang tu kene tanya kawan-kawan ai la kan..orang kata tak-kenal-maka-tak-cinta bukan..ai rasa mungkin ye mungkin tak..ikut keadaan pada masa tuh..

perkataan ni keluar dari mulut seorang-kawan-yg-baru-5-minit-ai-kenal....tapi serius ai tak terasa pun..sebab die bukan cakap dengan niat nak perli ai ke..kutuk ke..takde eh..muncul perkataan tu pun sebab die tanye ai makan lunch dekat mane..da semestinye ai ni yg jenis suke tapau je..tak kira pagi or tengahari..dan semestinya ai keluar beli makan pun sorang-sorang sebab malas nak tunggu kawan..sebab kalau da pegi same-same tu mesti la nak kene tunggu die jugak kan..ai pulak tak suke nak tunggu-tunggu orang..lagi senang kalau ai sorang-sorang je..


sabtu ahad pun ai memang tak keluar rumah..jangankan nak g Alamanda ke ape ke..kedai bawah rumah tu pun ai tak pegi tau..ai mmg suke terperap dalam rumah je..tengok tv dan tido..owh!! hobi yang paling ai suke sekali :D..sampai kan my sayang cakap ai ni kaki tido..asyik tido..tido dan tido..


tapi kalau my sayang ade..memang rasa nak ajak die keluar pagi petang siang malam..tengok betapa mithalinya ai..muahahahaha..nampak sangat ai ni tak sosial kan..kan..tapi takpela lagipun my sayang bukan suke pun ai keluar..die lagi suke ai duduk rumah..bahaya katanya..tapi kalau ade kawan mmg die izinkan keluar..cume kawan ai majority da kawen..yang single pun berkepit dengan tunang je..hahaha..ampun cik kucai :D kalau keluar pun selalu dengan yaty je..itu pun sekarang die sabtu ahad ulang alik shah alam..


ai memang tak ramai kawan rapat..yang rapat skang pun geng jambu air je..betapa rindunya ai zaman belajar dengan dorang dulu..kalau la masa boleh diulang semula kan..tapi  memang tak boleh..jap nak cari pic zaman belajar dulu nak tepek kat sini..

me dan aimi


bile tengok pic ni kan..ai rasa nak hantuk kepala kat dinding..
macam tak sanggup nak tengok muke sendiri..
bapak tak cantik wei zaman dulu-dulu..hahahahaha..
macam skang cantik kan..tp boleh la dari dulu :D


berjimba di air terjun..masa ni kami bertiga je yang dapat join..
yang lain busy kot rasanya..ai pun tak ingat..


time ni masa anis tunang..sekarang anak anis pun da nak masuk 2 


Lunch time :)
aien dengan ikin takde time nih..gambar tak penah nk complete 7org tau..


majlis pertunangan ikin..tapi sekarang da ada anak 1 okeh..


nampak tak gambar ai? tu yang paling tinggi tuh..
serius rindu sangat zaman nih..


ni time tengok wayang dkt alamanda kalau tak silap..


ai tak tau sape yang tampal gambar kucai disebelah ikin nih..
hahahaha..sumpah kelakar..


ni gambar feveret ai..nampak comel..hehehe..
tapi yaty takde time nih..mungkin die yg amek pic ni kot..



ni masa dekat langkawi..
yeayy!! ade jugak gambar yang complete 7org..


hahahahaha..kelakar la gambar zaman dulu-dulu..tu belum ai bukak lagi album gambar zaman sekolah..ngeri okeh tengok diri sendiri..dulu rasa da cantik sangat da..hahahahhahaha...perasan sungguh..my sayang tengok pic zaman sekolah ai pun boleh die gelak guling-guling tak hengat dunia..huh!


selain daripada itu, cewah..ayat karangan la pulak kan..

sambung cerita balik..ai pun bukan la seorang yg peramah..dulu ai rasa ai peramah..sekarang ai rasa macam tak je..sb ai malas nak bukak mulut berkenal-kenalan..ai selesa dengan kawan yang ai ade sekarang...tapi ikut jugak..kalau ai suke die mesti ai jadi peramah..eh tapi jangan salah anggap tau..bukannya ai lesbian.. cume kalau first jumpe tu mood ai pun ok..and die pun peramah..baru la sikap ai tu datang balik..ai rasa ai jenis yang selesa dalam kelompok kawan yang sedia ada..


so kalau nak kata ai anti sosial pun ai okeh je..ade-ai-kisah...??
sekian.



tata :))





Monday, May 07, 2012

:: Jumaat yang Tragis disebabkan P.P ::

tajuk sangat tak boleh bla kan?? hahahahaha...

Jumaat lepas ai sakit perut....betul-betul menyeksakan..da lame tak kene P.P ni okeh..jumaat tu kene perhhhh rasa nak nangis guling-guling..ai da tak boleh tahan..sakitnya tuhan je yang tahu..

kakak dekat ofis bagi ai pain killer..first time ai makan..sebab selalu ai makan ubat yang mmg untuk period tuh....5 minit lepas makan tu ai rasa badan ai jadi panas sejuk tiba-tiba..lepas tu kaki tangan ai boleh menggigil..still perut tak kurang pun sakit..makin sakit ade la..kompius ai dengan pain killer nih..sepatutnye mengurangkan sakit or menjadikan perut semakin sakit??

taubat lepas ni kalau sakit macam mane pun ai tak kan amek pain killer..baik ai makan je panadol or ubat yang memang khusus untuk period tuh..pagi tu ai da tak tahan sgt terus apply cuti..baring sekejap dekat tempat solat sb ai memang tak mampu nak berjalan..so jumaat lepas ai cuti..ngehhhhh :D

bile da okeh sikit, terus masuk kereta..tapi mmg takde la ai nak drive sb mmg tak mampu..kepala pun sakit..ai masuk kereta duduk seat belakang dan baring..rasa kurang sikit sebab panas kan dalam kereta...ai tak tau bile ai terlelap..bangun-bangun je da dekat pukul 12 tengah hari.. :(

seksa kan kalau husband takde dekat dengan kite..nak manja-manja pun tak boleh..sakit kau tanggung la sorang-sorang..tengok hp banyak miscall..ai memang tak mampu nak cakap..ai biarkan je..budak ofis ai offer diri nak hantar balik tapi tak nak la menyusahkan pulak kan..da la ai bawak kereta..satu keje pulak nak amek balik nanti..dorang cakap muka ai pucat dan merah-merah..mane taknye sakit yang teramat okeh...rasa tak selesa..bos ai pulak boleh tengah sakit-sakit tu die tanya

"ai da kawen pun kene senggugut lagi ke?"


haishhh..mane la ai tau..memang kalau da kawen tak kene da eh??



tata :))

Thursday, May 03, 2012

::Bila Rasa Bosan Maka Terhasillah Entry Ini::

Salam..

lamenye ai tak update pasal diri sendiri dekat blog kan..hihi..poyo je..macam la orang nak tau ai buat ape..ai pun macam rajin sangat nak update belog kan..dasar pemalas sungguh!!

sebenarnya ai takde nak update ape-ape pun..tapi sebab bosan bukak belog sendiri asyik tengok psl entry "celaka" tu kan..so sakit mata ai memandang..ai tak biase nak maki maki nih..ai bukan jenis macam tu..so rasa tersangat la kasar bahasa yg ai gune..ai ni kan ayu ayu gitu..muahahahaha..gile statement tak boleh bla kan..

owh sekarang ni ai selalu bosan sorang sorang..dulu bosan boleh la jugak bosan berdua sebab ade adik ai kan..ni skang terpakse bosan sorang sorang sebab adik ai da keje dekat UKM..huhuhu..

eh eh ai penah tak cerita dekat uols pasal ai punye habit?? hehe..ni baru ai teringat balik sebab hari tu my sayang cakap pasal bende nih..sape sape yang penah duduk serumah dengan ai kalau yang suke telek perangai orang tu mungkin akan perasan ape habit ai..

ada satu hari tu adik lelaki ai datang tido dekat rumah..ai pulak keje time tuh..my sayang je ade dekat rumah..balik petang tu die cerita dekat ai..

.................................................................................................................................
hubby : "sayang...baru dy perasan bukan syg sorang je perangai mcm tu..
adik syg pun same la..hahaha.."
me : "haa??"
hubby :  "hari tu masa dy dekat dapur kan..dy dgr bunyi pintu..
bukak tutup..bukak tutup..bukak tutup..
bunyi die keletong keletang..dy pun hairan la kan..
lps tu baru dy tau..haha..adik syg pun perangai macam syg la.."
me : "haha..mmg pun..dlm adik beradik mak kata my 
dgn die je perangai mcm tuh..sb tu kalau ktrg ade mak tak risau 
pasal pintu semua..sb kitorang akan check semua pintu.."
...................................................................................................................................


okeh kalau pk balik memang kelakar..ai pun tak tau kenapa ai dgn adik ai ade penyakit was was tuh..padahal baru 2 saat kowt ai check pintu rumah..lps tu mesti pegi balik tgk..berkali2 sampai sendiri rasa penat..kdg2 ai berdiri je dkt situ..lps tu bukak tutup..bukak tutup..kompius da kunci belum..bukan pintu rumah je..pintu kereta..suis..bawah katil..setiap bilik yg ade dlm rumah..dalam almari..bawah meja semua ai check setiap hari dan berkali-kali..reason nye sebab takut kalau ade orang jahat menyorok kat situ..hehe..serius ai ni suke pk yg bukan2..dari dulu lagi kowt..


lps tu pulak my sayang suke usik-usik ai tau..hari tu ai mengadu dekat die cakap yang washing machine rumah ai tu buat hal..ade ke patut sampai 4 jam die asyik basuh, spin, basuh lg..spin lg..berjam-jam tak abis-abis..rajin sgt machine tu bsh baju kan..tak reti penat lgsung..sampai ai rasa nak tendang tendang je machine tuh.(amboi mentang-mentang bos bagi hadiah kawen..suke hati je nak tendang2..sory bos!)..tp serius die mcm tak nak berhenti tau..so ai bising-bising dkt my syg dalam fon..yela die kan duduk jauh dari ai..

hubby : "machine tu ikut tuan die punye perangai la..
syg kan kalau memasak satu lauk pun sampai 4 jam.."


main kasar nampak..taula ai penah masak untuk die dulu..1 lauk jela tp sampai die tertido la tunggu..tu yang sampai sekarang asyik nak bahan ai je..


malam tadi pulak die msg ai..die cakap 'syg, zara vanila coklat tu mcm syg la'....ai macam 'sory sikit eh mmg tak same lgsung kowt..zara tu cantik kowt'....lepas tu termalu sendiri bile die ckp..'bukan la..zara tu same mcm sayang tak minum ai masak or air putih'...owhh lain kali cakap biar habis..ngeehhhh..baru nak feeling Izara Aishah  :D


eh macam terpanjang pulak entri kali nih..
sory eh..bukan macam..da memang panjang pun..hoh..okelah babai..



tata :))