♥♥::us::♥♥

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, September 26, 2012

::KIK Peringkat Wilayah::


malas nak cakap cakap..boleh?
just nak letak picture saje ^___^

you do the talk...










tata :))



Wednesday, September 19, 2012

::Coklat::




petang-petang macam ni makan coklat pun best kan?
ai da la tengah lapar nih..nasib baik my bos bagi coklat..

thank you bos ^_^






tata :))




Monday, September 03, 2012

:Selamat Hari Raya::

Salam Aidilfitri semua..

Masih tak terlambat nak wish kan..kata raya sebulan..ai nak story pasal hari raya ai yang pertama setelah bergelar seorang isteri..kalau dulu raya pertama sampai habis cuti raya memang dekat rumah family je tapi bile da kawen kene la beraya rumah mertua jugak kan..

first raya rumah my family dulu..macam biase seronok sangat..kemas rumah..berborak-borak dengan adik beradik..pergi shopping malam raya..masak? yang tu memang ai skip..da kata tak minat kan..ekeke..lagipun mak ai memang jenis tak kisah..kalau tolong pun buat letih mak ai je..sebab tolong menyibuk..eh tapi ai ade tolong kacau-kacau rendang sekejap selebihnya sibuk berborak dgn mak ai je..

ni pic raya pertama kami..bukan main sakan lagi bergambar..ni sebelum tetamu datang tau..boleh la ambil gambar lagi..tapi bile da ramai orang datang memang tak sempat nak ambil gambar..lepas orang tu balik..orang lain pulak datang..macam tu la sampai malam okeh..naik penat ai dibuatnya..nasib baik ayah ai beli pinggan dan cawan polisterin je..senang..lepas makan semua da boleh campak dalam tong sampah..owh mungkin uols pelik kan..tapi my family memang macam tu..simple je..tak payah nak susah payah basuh pinggan semua..memudahkan kerja semua orang..so boleh la melaram dgn baju raya sepanjang hari..sb tak payah susah payah masuk dapur..

ni adik-adik perempuan ai..dua orang je..

along dan anak buah ai yang sulung, emyra adriana..
tetibe rindu sangat dengan emyra.. =.='

yang lelaki ni adik ai no.3, daman..die bawah ai je pun..

yang ni pulak adik lelaki ai no.5, azhar..yang kain hijau tu no.4, nufus

baju pink ni bawah azhar, linda namanya..dan sebelah tu bawah linda, hasril


sape nak duit raya sile beratur ye..ehehehe.. :P

owh ni suami kesayangan tuan belog..comelkan kami  ^____^

emyra mengamuk dengan ibu die sebab die tak nak bergambar..
tu pasal la jadi mcm ni..hehehe..makcik2 die beriya nak bergambar bersama
alih-alih macam ni jadinya..ish..ish..

mak kesayangan kami..ayah ai takde sebab die g beraya
rumah kawan-kawan die..so ni la perempuan dalam my family..

ni adik sepupu ai..kecik kan? ehehehe..comel rasa nak geget geget je..




ai beraya kampung my sayang raya kedua sampai raya ke-enam..huhu..gile lama kan..nak buat macam mane..da pilih nak raya rumah sendiri first raya kan..so selebihnya kene la rumah my sayang..tapi takpe..tahun depan raya rumah die dulu..raya kedua terus balik rumah my family pulak..hihi..boleh lepak-lepak..ewah ewahhh over je ai kan..

bukan ape..ai tak pandai masak...bile balik kampung my sayang, boleh dikatakan sepanjang hari duduk dapur..ade sekali tu ai kene kacau sambal..meletup-letup ok sambal tu..kene muka, tangan n badan ai semua..pedih gile tau..tapi terpaksa buat-buat cool konon-konon tak sakit..padahal pedih yang amat..haha..tetibe rindu dengan my family..mesti dorang berseronok dekat rumah lepas tu pegi beraya rumah sedara mara..

ai bukan nak merungut ke nak mengadu ke..cume bile rasa tak biase..memang akan jadi kekok sangat..sampai orang lain pun boleh perasan..sampai satu tahap ai rasa penat sangat..muka pun da lain macam..my sayang da nampak lepas tu die ajak ai keluar pegi kedai..masuk je dalam kereta terus tik tik airmata ai jatuh ok..siap pakej dgn tersedu sedan lg..lepas tu ade la pasal bende lain yang ai terasa hati...mungkin ai tak patut macam tu....tapi memang rasa sedih sayu semua la..rasa terasing sangat..rasa macam orang luar yang tibe-tibe ade dalam family tu..lepas tu tak tau nak buat ape..memang rasa nak menangis je kejenya..da la hari raya..sayu jela.. =.='

ai ni bukan kental sangat pun..bukan kuat jugak pun..nampak je macam ganas kunun tapi mengada-ngada sebenarnya..manja melebih-lebih..tu ai mengaku..sebab tak biase lagi..take time la kan..nasib baik my sayang sentiasa teman ai sepanjang masa..die pun rasa serba salah..biase la baru first time kan..lepas ni mungkin da ok sikit.. :)..cayok..cayok..

owh selain tu kan..ai macam uols jugak..pokai sebab tahun ni banyak gile bagi duit raya dekat orang..lepas tu beli baju raya untuk diri sendiri je sampai habis rm600..tapi diam-diam jela tak bagitahu my sayang pun sebab nanti die bising..ala ape nak kata kan..raya setahun sekali je kot.. :))

nway ai nak minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki jika sesiapa pun pernah terasa hati dengan ai ke..ai termarah uolss ke..sory sangat-sangat ok..tu semua tidak disengajakan..kosong-kosong ok ^___^

Selamat Hari Raya Aidilfitri 
Maaf Zahir dan Batin




tata :))