♥♥::us::♥♥

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, October 31, 2012

::Shopping di IOI Mall::


 
mencari seluar keje ini budak...

 

pilih bang..pilih..
 
 
ai bosan tunggu die pilih seluar..
memang tiap kali nak cari seluar keje mesti pegi sini..
Smart Master dekat IoI Puchong..
 
 
kitorang pergi malam tadi..
ingat nak pegi pasar malam presint 2..
tapi sebab my sayang tersangat la rajinnnnnnn
so tak jadi la pegi..sob..sob.. =.='
 
 
ai melepak dekat luar je sambil mencuci mata :)
malas nak masuk dalam kedai...
hahaha..muke style macam ni lagi kan..
fine..jangan stress dengan ai..nanti ai lagi stress.. :P
 
 
 
 
 
 
tata :))
 
 
 

Thursday, October 18, 2012

::Sepetang di Taman Saujana Hijau::



Aktiviti kami ahad lepas..


harus muka tuan belog dulu kan :D
ai asyik amek pic macam ni je kan..hahaha..ai know..ai know..ai pun bosan jugak..
tapi takde sape nak tolong amekkan gambar..nak harapkan my sayang?? mm..harapan la...













cantik kan taman saujana hijau nih..ai tau pun dari paper..
besar owhh taman nih..nak jogging mmg tak larat la kowt..
ni pun kitorang jalan sambil skip-skip ikut jalan yang dekat sikit..

kalau rasa nak joggingberbasikalberiadah ke or berdating..
memang sesuai sangat tempat nih..
pemandangan pun sangat cantik okeh..



ni jalan acah-acah ni..lawak je..hehe..








ok..penat kowt..meh duduk dulu..berpeluh-peluh ok..
lain kali pegi sini memang nak jogging la..my sayang kata ai da gemuk..hoho..






tata :))





Tuesday, October 16, 2012

Mari Mengulangkaji..




jom study jom..
nanti nak jawab exam kan =)








tata:))






Pangkor Part 2


jom kite sambung pangkor part 2...

da letih-letih jumaat tu..sabtu tu kami bangun pukul 6.30 pagi untuk bersenam..mengantuk owhhh..weekend la nak bangun lambat pun kan..tapi semua pun bersemangat untuk aktiviti aritu..maklumla aktiviti outdoor..so semua pun suke..takde la duduk dalam kelas je kan..bebas sikit menikmati keindahan pantai..cewahhh..




ni first game kami..semua dapat nilai masing-masing..ai pegang nilai 0.10..lepas tu bile dapat jumlah macam rm3.92 kene la kelam kabut cari nilai..sampai cukup jumlah tu..hoho..group ai kalah okeh..hahahaha..masing-masing slow..oppsss! :D



muke tanpa make up..huhu..nasib baik tak nampak teruk sangat muke ai..ehehe..


abis je bersenam..masing-masing nak ambil gambar bersama..
team building BP&P 2012



aktiviti kedua kami..kene bawak belon..tapi tak boleh pegang..dibahagikan pada 6 kumpulan..4 kumpulan bergerak ke hadapan..2 kumpulan bergerak ke belakang..kumpulan ai pulak dapat yang kene move ke belakang..lagi susah ok..sebab belon tu asyik nak terjatuh je..ai da la takut belon tu pecah..tiap kali ade belon pecah..memang suare ai paling kuat jerit.. :D


ni pulak game letak kan bola atas palang yang silver tu..dipecahkan pada 4 group je..game ni ai rasa paling lambat habis dan paling susah..sebab da la die letak palang tu dekat tengah tengah pokok..tali yang kitorang pegang tu ade panjang ada pendek..kitorang pulak ramai sampai 50 org..bayangkan macam mane nak letak bende tu..tali pulak kene sentiasa tegang kalau tak bola akan jatuh..bile jatuh kene start balik..lame okeh nak abiskan..akhirnya berjaya jugak sb kene letak 4 bola tu serentak..tapi beberapa saat letak, bola terus jatuh.. :(


game membina jambatan..game ni die bagi masa 45 minit..bersusah payah kitorang buat..sebab nanti die nak test sama ada bola boleh gerak dari mula sampai abis tanpa tersekat-sekat..banyak kali jugak test..mesti tersekat kat tempat yang same..group ai yang mule sekali..so senang sikit la..tempat yang tersekat tu kat group 3..dorang bina jambatan dengan ikat getah dekat straw..so mmg la asyik tersekat kan..hehehe..stress je group tu nak betulkan balik..


time ni nak gerak pegi pancing ikan..bukan pancing sorang-sorang ye..tapi pancing ikan gune pukat..so kitorang kene gerak pegi belah sane untuk aktiviti ni...


macam-macam gaya kan..ekekee..nak gelak je ai bile tengok balik gambar ni...kelakar okeh..da la panas..lepas tu seumur hidup memang tak penah buat..memang letih la..pukat tu gile panjang..penat nak tarik..sampai berpeluh-peluh kitorang..nasib baik pakai cap..tapi bile dapat hasil memang seronok habis..


ni ai tak tau la ape namenya..lupa nak tanye..


banyak sangat ikan yang kitorang dapat..pakcik nelayan tu kata tak pernah dapat sebanyak nih..(yang atas ni baru sikit..ada banyak lagi..tp tak snap pun) ..die kata mungkin rezeki kitorang..hehe..sebab kitorang ramai and nak buat BBQ malam tu..memang murah rezeki kitorang hari tuh..ingat tak dapat ikan..Alhamdulillah :)


ni ikan buntal ye kawan-kawan..excited semua nak ambil gambar dengan die.. :D


aktiviti ni yang ai paling berdebar..kene bina rakit..lepas tu kene naik dan pergi ke belah sane untuk ambil buah tembikai..dan pusing balik..ai risau takut tengah laut tiba-tiba terlerai semua ikatan rakit tu..tak pasal-pasal je kan..ai da la tak pandai berenang..


selamat jugak akhirnya :)



lepas tu kene makan buah tembikai pulak..kene abis licin..ai tak kisah sangat kalau makan macam tu je..tapi ni kene bukak tembikai tu..lepas tu dorang rendam dalam laut..suruh pulak kitorang duduk dalam laut dan makan tembikai sambil group-group lain ambil kesempatan curah air laut dekat tembikai tu..rasa die memang YUCKKSSSS..kalau la ade orang kencing ke..ape ke kan..nak termuntah la makan..sampai skang tengok tembikai memang terbayang-bayang time ni..tengok gambar kat atas..ai bertungkus lumus tak bagi orang curah air..hahahaha..lawak betul..


ok..ni nak pergi ronda pulau dan snokerling..nasib baik hari first tu ai tak pegi ronda kan..sebab tak sangka hari kedua ni kitorang memang nak ronda pulau...hahaha..free lagi you..


ni bot dorang..ai dekat dalam bot lain..kitorang gerak gune 6 bot..driver bot asyik nak buat coner baring  je tau..stress ai...da la asyik pk bot tu nak terbalik je..


mari bersnokerling :) ni dekat tengah-tengah pulau..


balik je snokerling nih..kitorang sampai je hotel..terus masing-masing terjun dalam swimming pool..walaupun patutnya da tak boleh sebab da malam kan..tapi kitorang buat suke hati je terjun..lame pulak tu sambung mandi..nasib baik takde orang marah..


ni malam BBQ..sekali dengan karoke..

................................................................................................................................................

esoknya kitorang masuk kelas dulu dan gerak balik pukul 1 petang..

time ni nak kene buat pembentangan tentang semua aktiviti yang kami da buat..sebelah tu my bos..hahaha..satu group pulak dengan die..bos ai yang kene tulis..selalunya kitorang yang buat..
kali ni dera bos pulak :D bukan selalu kan..



nampak kan muke ai yang letih..memang da malas nak make up..eh macam mule-mule datang pun make up kan..poyo je lebih :P





tata :))




Thursday, October 11, 2012

Doaku Untukmu Sayang


Salam dan selamat pagi...

Pagi ni ai rasa macam sedih sikit..sebab malam tadi ai gaduh sikit-sikit dengan my sayang..hmm...serius ai sangat stress dengan semua bende..lebih-lebih lagi sekarang ni ai tengah period..memang emosi tunggang langgang...tak stabil sampai semua bende ai nak naik darah.. =.='

malam tadi ai tido awal sebab malas nak pk banyak bende sangat..ai terbangun pukul 1 pg sebab my sayang kol..ai tak tau ape yang ai cakap mamai-mamai tuh..ai dengar je ape yang die cakap...pagi-pagi ni masuk ofis die kol lagi..ai malas nak layan sangat..dan pagi ni die send lagu nih..





terus macam sedih je.. =.="






tata :))









Wednesday, October 10, 2012

Pulau Pangkor



Outstation lagi..kali ni ke Pulau Pangkor pulak..
ai sebenarnya tak de mood nak story panjang-panjang..
ai busy dengan surat menyurat sampai kepala ai naik ting tong..
mata pun da makin bertambah kabur..risau betul ai dgn mata ni la..

okla..ni pic masa dekat pangkor..ai pegi pangkor minggu lepas ye..
sampai sekarang kaki ai sakit-sakit lagi..orang tak biase bersenam mmg gini la..
jalan pun jengket jengket sb rasa urat kat betis ai tegang..
tapi ai tengok bebudak lain dgn bos bos ok pulak..rileks je tak sakit..
ke ai ni lembik sangat..hmmmm...=.='


Hari Pertama (Jumaat)


bergerak dari ofis..ai tak tau la ape yang ai suke sangat nih..
gelak sampai mata pun tak nampak..ke sebab ai sampai lambat..
so nak tutup malu kene la gelak cenggitu..hehe

sampai jugak akhirnya di Jeti Lumut..tapi last-last kene tukar pulak
kitorang kene gerak g Marina..amek feri dekat sane..


time ni dekat Marina..nak cari t-shirt dgn topi nak bagi driver..
dorang sibuk cari kitorang sibuk menyibuk.. :D

muke bosan..sampai Marina pukul 2.15 ptg..
feri pulak pukul 3.00 ptg..so duduk la melepak dekat situ..
ai siap makan epal lagi sb da tak tau nak buat ape..
nampak tak air milo kotak tu? tu feveret ai tu.. :)


gerak jugak naik ke feri akhirnya...muke masing-masing senyum je..
suke la tuh kan..


kitorang semua duduk atas sekali..malas nak campur dengan orang lain..
so dekat atas ni boleh buat macam sendiri punye tempat..hehe..


Alhamdulillah sampai jugak ke hotel..ai suke tengok transport die..
semua warne pink okeh..cantik..


sampai je hotel..terus check in..masuk bilik..baring kejap..
terus gerak masuk kelas..sebab ade program sampai pukul 5.30 ptg..


ni pic abis kelas petang..lepas makan je terus kitorang tuju laut..
melepak sambil ambil gambar..yang lain pegi ronda pulau naik bot..
rm15 sorang kalau tak silap..ai malas sebab bdn penat dan letih..
so masuk bilik je rehat..sb malam kang ade program lagi..


malam pulak...


ni main cari pasangan..contoh kalau suke laksa..
kene cari orang suke laksa..pastu macam-macam lagi la..
nampak sangat ai malas kan..boleh duduk-duduk lagi tuh..hehe..



time ni pulak kitorang main game untuk tentukan kite golongan ape..
ai kategori drama queen, romantik, kreatif dan byk lagi la..
ish..ish..ish..tak boleh bla..group ai paling banyak ok..
nampak sangat semua suke berdrama..hehehe..


sebelum abis kelas..kitorang sambut birthday dulu..
owhh selamat menyambut hari lahir..
baru sehari tu umur.. :D

supper time..


berakhir jugak hari pertama di pangkor..
next entri kite cerita pasal hari kedua okeh..
sebab banyak sangat aktiviti esoknya..semua aktiviti outdoor..

eh tadi ai kata malas nak story panjang-panjang kan..
tapi sebab entri ni ai taip dari pagi tadi..benti kejap..sambung buat keje..
pastu taip balik..benti..taip..so sampai abis lunch..
tak pasal-pasal entri jadi panjang..hehehe..





tata :))