♥♥::us::♥♥

Daisypath Friendship tickers

Thursday, January 23, 2014

KISAH MISTIK....SANGAT LA..


hai..hai..hai...opppss..salam... :)

harini tetibe rasa nak story sikit pasal kisah-kisah mistik di awal pregnant hari tu..actually takde la mistik or misteri sangat..just tetibe tertimbul soal ni masa tengah lepak makan dengan kengkawan ofis..so tu yang semangat nak cerita dekat sini nih..

masa awal-awal ai pregnant dulu..dalam 3 bulan macam tu kan..ai jadi sedikit penakut dari biase..kalau sebelum ni tengah malam boleh pandang tingkap kat dapur tanpa rasa ape-ape..tapi sekarang bile pandang je tingkap terus bulu roma ai meremang..jantung berdenyut laju dari biase..serius rasa takut dan seram tibe-tibe..ada sekali tu masa ai tengah baring-baring dalam bilik sambil berfikir-fikir..masa tu ai tengah mengadap dinding..tetibe ada satu bende zappp melintas dekat depan ai..perhhhh serius ai terkejut..muka terus pucat..dan spontan ai panggil my sayang..kebetulan memang my sayang cuti masa tu..ai panggil dua tiga kali baru die dgr..masuk bilik terus tanya ai kenapa kan..ai cakap la kat die pasal ape yang ai nampak..lepas tu die teman ai tido dulu sebelum sambung tengok tv..die pun da muke cuak da..hehe..ai selalu kalau tido awal ai bukak pintu bilik luas-luas..sebab rasa takut..huhu..

sejak kejadian tu ai memang tak boleh duduk rumah sorang-sorang..senang je perasaan seram tu datang dekat ai..semenjak tu jugak la ai asyik mimpi yang menakutkan..mimpi anjing kejar la..ape la..memang takut la kan..ada sekali tu my sayang ajak tukang urut datang rumah sebab die nak urut badan yang sakit-sakit..so die cerita la pasal ai kan..then abang tu mintak ai bace ayat kursi tiap kali nak tido dan hembus kat badan, kiri dan kanan..lepas tu tiap kali nak masuk rumah bagi salam kuat-kuat..yang tu memang ai sentiase buat la kan..tapi ayat kursi tu lepas die cakap baru ai buat..jangan kata hembus kat badan, kiri kanan..dengan atas bawah, kat katil semua ai hembus..hehe..

ada sekali tu ai demam panas sampai 2 minggu macam tu..rasa macam teruk sangat demam masa pregnant ni..tak same macam sebelum nih..sampai my sayang pun asyik cuti je sebab kesian dengan ai..ai pun mmg tak pegi keje la dua minggu tu..nasib baik bos paham..tapi nak jadi cerita..masa ai cuti ada sorang pegawai khas ni tanya security guard yang jaga ofis ai nih..die tanya kenapa benarkan nenek tua tu masuk kat ofis kitorang nih...akak security tu mcm hairan la kan..sb die mmg takde nampak orang masuk pun..lagipun orang luar memang susah nak masuk my ofis nih..sedangkan yang satu banggunan pun kene guard bukak pintu baru boleh masuk..so pegawai tu cerita la dekat akak tu..die nampak nenek tua tu dekat area bilik ai and my bos..gosshhhh gile engkau..takut kot..why dekat bilik ai..why?? pergila bilik orang lain.......

nasib baik ai tak nampak..kalau tidak memang ai pengsan kot..ai kan selalu balik lambat..ade sekali masa nak tutup pintu nak balik..tetibe bunyi kasut budak kecik tu..ala korang mesti tau punya bunyi tu..budak kecik kan suke pakai kasut bile jalan die berbunyi-bunyi..haaa bunyi tu la ai dengar..ape lagi..cabut terus ai..tak toleh belakang da..takuttt...da la orang cerita dekat ai yang makhluk halus ni memang suke dekat ibu yang hamil anak sulong..sebab tu kene selalu baca ayat kursi or ayat-ayat Al-Quran..masa tu memang ai takut sangat..tapi Alhamdulillah sekarang da ok balik..da takde rasa takut lagi..kire da balik pada normal la..sebab orang tu kata bende tu suke kacau masa tengah baru-baru pregnant ni..so sekarang ni ai da nak masuk 7 bulan..tu yang da takde kot gangguan tu..harapnya takde la sampai bile-bile..tak sanggup nak rasa takut selalu..kalau mandi pun rasa takut..haihhh...tak kan nak bukak pintu bilik air pulak..maluu ar..hahaha..


amboi panjang jugak ai taip eh..ish ish ish..tak padan dengan bos suruh buat surat..ade je nak taip entri..okla eh..ai sambung balik keje ai..daaaaa...eh sebelum tu..doakan ai selamat bersalin dan melahirkan baby yang super comel eh..hihi...wasalam..




tata :))





Wednesday, January 22, 2014

STARBUCKS..


salam...mood da kembali pada skala normal.. :))
hidup kene teruskan right? tak kan nak bersedih je..
ai berdoa dan berharap agar ade berita gembira menanti kami nanti..
Inshaa Allah..Amin..

okla..
hari ni ai nak cerita sikit pasal perangai ai yang tak habis-habis nak minum air coklat starbucks ni..ni tengah story ni pun rasa mcm nak minum lagi (>.<) suka sangat..kalau boleh rasa hari hari nak minum..harga da la boleh tahan jugak..bangkrup la mumy sayang kalau asyik nak minum coklat je..haihh..

nasib baik jugak ai tak nak coffee preggy2 nih..kalau nak minum coffee hari hari tu yang masalah tu..da la ai kurang darah..doc memang larang minum coffee or tea time preggy nih..ai stress betul kalau tibe-tibe nak minum air teh..dapat msg dari klinik yg berbunyi begini;

"untuk ibu anemia..dilarang untuk mengambil minuman berkaffein seperti
coffee/nescafe atau teh" atau;

"Atasi anemia dengan makan pil hematinik (suplemen semasa hamil) bersama jus buah/air kosong semasa perut kosong setiap hari" atau ayat begini;

"perahan jus limau ke dalam makanan atau minuman boleh meningkatkan penyerapan zat besi bagi ibu hamil anemia"

dan banyak lagi la ayat-ayat dari pakar pemakanan klinik tu..sampai tak mampu ai nak taip satu-satu masuk belog..hihihi..tak sangka ai dapat msg dari klinik tau..tiap minggu pulak tu dapat..kadang-kadang 2 kali seminggu..rasa macam kelakar..tapi bagus jugak buat macam ni kan..atleast kite boleh beringat..jangan main sedap je nak makan or minum bende-benda yang tak berkhasiat ni..mmm..nasib baik si jantung hati dalam rahim ni suke coklat..hihi..pandai sayang mumy ni..



selfie bersama air coklat yang super duper sedap..




 tengok gambar ni rasa macam nak pergi starbucks beli lagi..
alahai...kite tunggu dady ye sayang..mumy malu la nak g order..hahaha..
esok dady balik kite pegi ye.. :)

okla..my bos da datang tu..mesti nak suruh buat surat..daaa...





tata..



Monday, January 20, 2014

I'M JUST SAD






Yup..i'm just sad..

tak tau nak cakap or story macam mane..but im just sad..
so sad..

i miss my sayang..
miss him so muchhh!!

kalau boleh nak duduk dekat celah ketiak die sepanjang masa..
tak nak pegi mana-mana..but memang tak boleh..poor me -.-'

bila nak rasa macam family lain rasa
macam kebanyakkan hubby-wifey lain rasa..
hidup bersama bawah satu bumbung..
tiap-tiap hari dapat pandang muka kesayangan..
tiap masa boleh bergaduh, bergelak ketawa bersama..

penat..letih..stress dengan emosi sendiri..
sampai ai rasa da tak mampu lagi da..
rasa nak menangis je sepanjang hari..
sambil baring bawah selimut mengenang nasib..
tak nak buat apa-apa..hanya nak menangis..ye hanya nak menangis..
itu yang ai nak sangat buat setiap hari..

rasanya..
2 tahun 5 bulan tu da cukup untuk ai belajar hidup sendiri
sekarang rasa da tak mampu nak hidup bersendirian..
apatah lagi lepas ni akan lahir si buah hati pengarang jantung kami..
ai memang perlukan dia di sisi..

tapi ai tau..mungkin bukan rezeki kami lagi..
ai da usaha segalanya..semuanya terserah pada Nya..
kalau memang bukan rezeki..tetap tak kan jadi hak milik kite..
i tau tu semua..

tapi..

i sangat sedih..


i miss you so much baby buchuk.. :'(
6hari spend masa bersama pun tak kan cukup..
ai perlukan dia untuk sepanjang hidup ai..
Inshaa Allah..Amin..





tata